Pod geslom „Ostani živ i spasi živote drugih“, provedeni su Dani sigurnosti u prometu

Od 16. do 22. rujna, pod geslom „Ostani živ i spasi živote drugih“, provedeni su ROADPOL Dani sigurnosti u prometu. U provedbu ovog projekta uključila se i Policijska uprava koprivničko – križevačka cijelim nizom preventivno-represivnih aktivnosti.

Tako su u sklopu ROADPOL Dana sigurnosti u prometu na području Policijske uprave od preventivnih aktivnosti održane info-točke „Budimo odgovorni u prometu“ u Dravskoj ulici i Ulici Danica u Koprivnici te u Kalinovcu, info-točke „Sigurnost prometa“ u Đurđevcu, Bukovju Križevačkom i Bojnikovcu, info-točke „Sigurno u školu“ u Novigradu Podravskom i Križevcima, info-točka „Sigurnost biciklista“ u Koprivnici, preventivna akcija „Sigurno u školu“ na području Policijske uprave te sjednica Povjerenstva za promet Grada Križevaca.

Preventivnim aktivnostima građani su upoznati s provedbom ROADPOL Dana sigurnosti u prometu te su ujedno senzibilizirani na sudjelovanje djece u prometu i educirani o važnosti poštivanja prometnih propisa.

Tijekom ROADPOL Dana sigurnosti u prometu provedene su tri preventivno -represivne akcije. U četvrtak, 17. rujna, kada je bio dan bez poginulih u prometu, provedena je 24 – satna akcija nadzora korištenja mobitela, sigurnosnog pojasa, brzine kretanja i alkoholiziranosti vozača. Dana 19./20. rujna, na području Postaje prometne policije Koprivnica i Policijske postaje Đurđevac provedene su akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

U ovim akcijama utvrđena su 252 prometna prekršaja od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom razdoblja od 16. do 22. rujna, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je 15 prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba teško ozlijeđena.

Tijekom dana bez poginulih u prometu, 17. rujna, nisu zabilježene prometne nesreće.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.