Svaka pomoć je dobrodošla: Skupljaju se sredstva za rehabilitaciju Karla Sokača

Prometna nesreća, koja je potresla Križevce u novogodišnjoj noći, kao posljedicu je imala teške ozljede za mladog golmana NK Radnik Križevci – Karla Sokača. Ovaj talentirani 19-godišnjak završio je s ozljedama vratnih kralježaka, oduzetim nogama i lijevom rukom, a nakon nekoliko obavljenih operacija, uslijedila je višemjesečna rehabilitcija u Varaždinskim toplicama.

Tamo se nalazi od 28. siječnja, no Karlo i njegova obitelj nedavno su suočeni s problemom.

“Karlu je HZZO skinuo toplice sa 31.srpnja., ja sam mu platio do 28.kolovoza i sada sam skupio za još 6 dana. Trebao bi barem još 3 mjeseca biti u toplicama. Sad je krenuo desni palac na ruci, mislim da bi mu se mogli prsti vratiti. Ako je tko u mogućnosti da mu pomogne, barem u visini jedne dnevne kave, bilo bi super”, skromno je poručio Davor Sokač, otac mladog Karla.

Davorov prijatelj Denis Matković, ponukan ovom situacijom, uputio je apel javnosti putem Facebooka, kako bi se što više ljudi uključilo u skupljanje novčane pomoći za rehabilitaciju. Njegova je objava podijeljena više od stotinu puta, a Davor se putem svojeg profila već zahvalio svima koji su donirali za rehabilitaciju njegovog sina.

“S poteškoćama, ali on danas i govori i jede, samostalno diše. Daj Bože da se dogodi čudo i da jednog dana i prohoda. Sada može samo malo micati nogama. Ne gubimo nadu i optimizam”, dodao je tata Davor za Klikaj.hr. Otkrio je i kako jedan dan u Varaždinskim Toplicama košta 620 kuna, a Karlova majka je uz obiteljsku kuću napravila i posebnu prostoriju prilagođenu osobama s invaliditetom u koju je uloženo oko 150 tisuća kuna.

Svi koji žele i mogu pomoći donacijom za liječenje mladog Karla mogu to učiniti uplatom na njegov račun: HR4223600003248916159 (Zagrebačka banka), Karlo Sokač, Kalnička 64, 48260 Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.