Jesmo li u subotu gledali zadnju projekciju u povijesti legendarnog Kina Kalnik?

U subotu je započeo 16. Culture Shock Festival. Prvi od četiri festivalska tjedna obilježila je subotnja radionica Marcele Velfl o Erasmus+ programu.

Kroz dvosatnu radionicu, Marcela je predstavila sve prednosti koje omogućuje Erasmus+ program kroz međunarodne projekte razmjene mladih ili trening seminara.

Večernji dio programa obilježila je projekcija filma Uvik isto. Radi se o 40-minutnom dokumentarnom filmu koji prati NBA igrača Darija Šarića pri povratku u svoj rodni Šibenik tijekom ljetnih mjeseci i zasluženog godišnjeg odmora. Projekcija je privukla solidan broj Križevčana, a svakako valja naglasiti da su istoj prisustvovale i košarkašice KK Radnik, kojima je, vjerujemo, ova tematika bila posebno bliska i zanimljiva, ali i motivirajuća za daljnje bavljenje košarkom.

>> Koncert godine u Križevcima, kupite svoje ulaznice na vrijeme

Ono po čemu je ova projekcija bila specifična, činjenica je da se radilo možda o posljednjoj projekciji u povijesti Kina Kalnik. Naime, zgrada u kojoj se nalazi legendarno kino, već je nekoliko mjeseci na prodaju, a kako je odlučeno da se neće ići u obnovu kina već se tu planira stambeno – poslovna zgrada, to bi moglo značiti da smo vjerojatno svjedočili zadnjoj ili jednoj od zadnjih projekcija na spomenutoj lokaciji.

Podsjetimo, Križevci će novo kino dobiti u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Tamo je početkom srpnja predstavljen projekt opremanja multimedijalne dvorane u kojoj će se provoditi kinoprikazivačka djelatnost. Prema projektu, postojeća dvorana u sklopu RCTP-a opremit će se 3D kino platnom i projektorom, 83 fotelje, sjedalima za osobe s invaliditetom i prostorom za dodatne sjedalice. Predviđeno je da se multimedijalna kino dvorana koristi i za druge namjene. Raspisivanje javne nabave očekuje se krajem ljeta, a završetak radova vrijednih 2 milijuna kuna početkom iduće godine.

Vezano

Komentari su zatvoreni.