Zelena čistka – World Cleanup Day uspješno proveden u Križevcima

Grad Križevci više puta godišnje podržava akcije prikupljanja otpada. Nakon uspješno provedene akcije čišćenja Ratarske šume na inicijativu Katarine Ivanek i “Čistećih medvjedića”, ovu subotu održana je Zelena čistka – World Cleanup Day u organizaciji Grada Križevaca, uz potporu Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci. Zajednička je to akcija čišćenja otpada koja se u Republici Hrvatskoj održava već devetu godinu.

Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro. U ovoj globalnoj akciji sudjeluju milijuni ljudi u 150 zemalja. „Zeleni val“ čišćenja započinje na Novom Zelandu i završava 36 sati kasnije na Havajima.

Djelatnici Gradske uprave Križevci i Komunalnog poduzeća u akciji sudjeluju treću godinu zaredom. Akciji se odazvao i velik broj građana. Zajedničkim snagama u nekoliko sati više od trideset volontera očistilo je šumu oko kapelice sv. Vurija, a akciju je podržao i gradonačelnik Mario Rajn.

Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci osiguralo je prijevoz prikupljenog otpada, a za sudionike su bili osigurani sendviči, voće i voda. Sljedeća akcija čišćenja priprema se već za sljedeći mjesec na inicijativu Katarine Ivanek, kao sastavnica 16. Culture Shock Festivala.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.