Predstavnik udruge P.O.I.N.T. sudjelovao na međunarodnom programu neformalnog obrazovanja

U periodu od 4. do 11. kolovoza u organizaciji Udruge mladih Veles u Samoboru je održana Erasmus+ Razmjena mladih pod nazivom „Youth competences“ na kojoj je sudjelovalo 35 ljudi iz 7 zemalja (Hrvatska, Turska, Rumunjska, Španjolska, Estonija, Makedonija i Grčka). Zanimljivost koja se dotiče ovog projekta jest da je on jedan od prvih ovakve vrste održan u Hrvatskoj nakon pojave „koronavirusa“.

Osim ove zanimljivosti, u kontekstu Križevaca, osim sudjelovanja člana Udruge P. O. I. N. T. Nikole Ostojčića, treba spomenuti kako se na projekt fokusirao na temu zaposlenja mladih i razvojnih tvrtki (start-up). Zanimljivost koju ponajviše treba naglasiti jest posjet Malog tehnopolisa Samobor (Poduzetnički centar Samobor) tzv. „inkubatora“ za razvojne tvrtke u Samoboru koji predstavlja pandan Križevačkom razvojnom centru po pitanju promocije i poticanja poduzetništva kroz inkubaciju i 3D tehnologije.

Osim radionica, kao i svaka Razmjena mladih u okviru programa Erasmus+, projekt je pridonio upoznavanju sudionika s drugim kulturama i ljudima. Uz same sudionike, u okviru ovakvih projekata pozitivne posljedice osjeća cijeli Samobor s naglaskom na Poduzetnički centar čije ime na ovaj način ima odjeka van granica države, a identičan potencijal koji tek treba biti ispunjen krije se i u našem gradu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.