Udruzi HERA odobrena dva projekta od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Udruga HERA Križevci potpisala je sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku trogodišnji program po nazivom “NISI SAMA – unaprjeđenje usluga osnaživanja i savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja”. Program se provodi u partnerstvu sa Gradom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci, a financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 150.000,00 kn.

Program je usmjeren na podizanje standarda kvalitete i pružanja stručne pomoći i podrške, psihosocijalnog i pravnog savjetovanja te grupa podrški i radionica i edukacija namijenjenih jačanju samopouzdanja i povećanju mogućnosti zapošljavanja žena žrtava nasilja, žena koje su izašle iz skloništa i dr. socijalno osjetljivih skupina (dugotrajno nezaposlene žene, u riziku od siromaštva).

Pored toga, Udruga HERA potpisala je ugovor za projekt Za VEZe BEZ nasilja! Projekt je usmjeren prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima, a provodi se u partnerstvu s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar od lipnja 2020. do lipnja 2021.godine. Projekt je također financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 70.000,00 kn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.