Udruzi “Maslačak” Križevci odobren novi trogodišnji program

Udruzi “Maslačak” Križevci je odobren novi trogodišnji program od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru natječaja “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge” za razdoblje od 2020. do 2023. godine.

Ovaj program je vrlo važan za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine jer omogućava kontinuitet pružanja socijalne usluge poludnevnog boravka. Novi trogodišnji program je nastavak prvog trogodišnjeg programa koji je završio 31. svibnja 2020. Opći cilj programa je kroz razne aktivnosti kao što su: radno-okupacijske aktivnosti, stručno osposobljavanje, slobodno vrijeme te psihološko osnaživanje i podrška prevenirati institucionalizaciju osoba s intelektualnim teškoćama te poboljšati kvalitetu života i socijalnu uključenost u zajednicu. Kroz program će se  također raditi na informiranju i uključivanju volontera u rad te na informiranju javnosti o mogućnostima, potrebama i pravima osoba s intelektualnim teškoćama.

Partner na programu je Centar za socijalnu skrb Križevci. Program je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa 170.000,00 kuna godišnje, a prijavom na natječaje za 2020. godinu osigurano je sufinanciranje programa od strane Koprivničko-križevačke županije sa 5.000,00 kuna i Grada Križevaca sa 14.000,00 kuna. Iako su sredstva smanjenja zbog situacije sa korona virusom, u Udruzi su zadovoljni što svojim članovima mogu pružiti kontinuiranu socijalnu uslugu kakvu i zaslužuju.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.