Započinje izgradnja nove sportske dvorane u Križevcima vrijedne 21,6 milijuna kuna

Na lokaciji buduće sportske dvorane u Križevcima, pokraj Osnovne škole Ljudevita Modeca, potpisan je ugovor o izvođenju radova na novoj sportskoj dvorani između investitora, Križevačkog poduzetničkog centra Križevci i izvoditelja radova, građevinske tvrtke Radnik d.d., ukupne vrijednosti 21,6 milijuna kuna. Ukupna površina nove dvorane iznosi 2500 m2 i sadržavat će ukupno 6 terena s tribinom sa oko 600 mjesta. U sklopu dvorane izgradit će se novo parkiralište sa 41 parkirnim mjestom i okretište za autobus, kao i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište.

Osim samog borilišta i popratnih prostorija, u aneksu dvorane bit će izgrađena nova knjižnica, kuhinja te velika blagovaona za potrebe Osnovne škole Ljudevita Modeca. Rok završetka je svibanj 2021. godine.
Ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan, tom je prilikom izrazio osobito zadovoljstvo potpisom ovog Ugovora koji će riješiti nedostatak prostornih kapaciteta Osnovne škole te povećati sigurnost učenika koji sada moraju pješke u dvoranu udaljenu 500 metara od škole. Uz navedeno, stvorit će se preduvjeti za odvijanje jednosmjenske nastave.

Direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tomislav Gerić napomenuo je da mu je velika čast da može sudjelovati u projektu koji će poboljšati kvalitetu života, ne samo učenika O.Š. Ljudevita Modeca, nego i standard svih sportaša i rekreativaca na području Grada Križevaca.

Član Uprave građevinske tvrtke Radnik Mario Biljan istaknuo je zadovoljstvo prilikom da mogu graditi dvoranu u svom gradu, te inaglasio da će dvoranu izgraditi kvalitetno i u roku.

Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn u svojem je obraćanju rekao da je zadnja sportska dvorana izgrađena prije 20 godina i da je ovo povijesni trenutak za Grad Križevce, uz napomenu da ovo nije dvorana samo za školu i njezine potrebe, nego za sve sportaše i rekreativce s obzirom da će se otvoriti novi termini i za njih te njihove treninge. Rajn je istaknuo da je ovo najveća investicija u mandatu, u sportu i obrazovanju, koja će doprinijeti rješavanju potrebe učenika, ali i sportaša, koja je prisutna već 20 godina.

Na potpisivanju ugovora o početku realizacije ovog značajnog projekta, osim gradonačelnika, bili su i ostali predstavnici Grada Križevaca, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, kao i pročelnici Upravnih odjela Grada.

Vezano

Komentari su zatvoreni.