Na području županije dva aktivna slučaja bolesti COVID-19, epidemiološka situacija i dalje stabilna  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije jučer je održao koordinaciju na kojoj su razmijenjene aktualne informacije o epidemiološkom stanju na području županije.  Na području županije zabilježen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom. Riječ je o osobi zaposlenoj u zdravstvenom sustavu koja je po primitku pozitivnog nalaza upućena u kućnu samoizolaciju na liječenje. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata oboljele osobe.

Na području županije trenutno su dva aktivna slučaja pozitiviteta na koronavirus, a u samoizolaciji je pet osoba. Od početka epidemije bolesti COVID-19  ukupno je zabilježen 101 slučaj oboljenja.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić na koordinaciji je izvijestio članove i o jučer održanom sastanku s čelnim ljudima Stožera civilne zaštite RH kojem su prisustvovali načelnici županijskih Stožera civilne zaštite. Na sastanku se raspravljalo o aktualnim i budućim smjernicama, dinamici razvoja epidemije COVID-19 te sprječavanju daljnjeg širenja primjenom protokola i mjera za zaštitu zdravlja stanovnika.

Županijski Stožer apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite,  svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.