Križevčani nastupili na 8. Karlovačkom ceneru

Dvoje članova veteranske sekcije Atletskog kluba Križevci, Renata Smojver i Sandro Novosel, nastupili su sinoć na glavnoj utrci u sklopu utrke 8. Karlovački cener.

Stazu duljine 10 km po ulicama središta Karlovca po kišnom vremenu Smojver je otrčala za 58 minuta i 36 sekundi čime je postavila osobni rekord na dionici od 10 km prvi put je istrčavši za manje od jednog sata, dok je Novosel istu dionicu istrčao za 49 minuta i 14 sekundi. Novosel je na ovoj utrci sudjelovao i 2018., dok je Smojver ovo bilo prvo sudjelovanje na jednoj od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj.

Karlovački cener 2020. prva je i jedina utrka u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label. Po mnogočemu jedinstven, Karlovački cener je i prva utrka u Hrvatskoj s odvojenom Elitnom utrkom, u kojoj sudjeluju profesionalni trkači.

Svake godine održava se petkom sredinom lipnja, no ove godine termin je odgođen zbog pandemije koronavirusa te je i ovaj, novi termin čak bio pod znakom upitnika, no organizator se potrudio organizirati utrku slijedeći epidemiološke preporuke, pa je i trkača bilo manje nego prethodnih godina.

Sinoćnja utrka uklopila se u događanja kojima se obilježava Dan grada Karlovca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.