Održana Izborna skupština županijskog Nogometnog saveza, Branislav Pengov izabran za člana IO-a

Župan Darko Koren u srijedu 1. srpnja prisustvovao je Izbornoj skupštini Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije koja se uz primjenu svih epidemioloških mjera i uputa održala u prostorijama Doma mladih u Koprivnici. Skupštinom je predsjedao Josip Mađarić, a uz predsjednika županijskog Saveza Roberta Markulina te članove Skupštine, sjednici je prisustvovao i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Predsjednik Saveza Markulin je uvodno predstavio ključne naglaske iz mandata naglasivši kako se u protekle četiri godine učinilo vrlo mnogo za razvoj nogometa u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kako je Markulin naglasio, prezentirajući rad županijskog Saveza, tijekom mandatnog razdoblja pokrenute su lige U6 (U7), U12 (U13), povećan je broj momčadi s 20 na 52 te je u klubovima za čak 20 posto povećan broj djece. Klubovima koji kontinuirano rade s mlađim uzrastima donirani su aluminijski  golovi u iznosu  od 265.000 kuna, osigurana je kompjuterska oprema za I. II. III. ŽNL KC-KŽ u iznosu od 100.000 kuna, donirano je 2.000 lopti i sportske opreme u iznosu preko 500.000 kuna,  kupljen novi adekvatan prostor za rad Županijskog nogometnog saveza – donacija HNS-a u iznosu od 1.100.000 kuna,  potporom ŽNS-a osigurana je rekonstrukcija travnjaka glavnog igrališta u Koprivnici i promjena travnjaka umjetne trave te nabavljena oprema za održavanje  pri čemu je vrijednost investicije iznosila 8.000.000 kuna.

Markulin je podsjetio kako je potpomognuta i izgradnja nogometnog centra u Đurđevcu u vrijednosti investicije 1.200.000 kuna te da je sa 100.000 kuna sanirana šteta u NK Podravec Torčec nastala zbog poplave. Klubovi III. I IV. ŽNL KC-KŽ  četiri su godine bili oslobođeni plaćanja godišnjih naknada ŽNS-u iznosu od 40.000 kuna, dodao je Markulin te naglasio kako je u navedenom periodu ŽNS preko HNS-a donirao za klubove naše županije iznos veći od 11 milijuna kuna.

Sve ovo govori kako se u Savezu radilo vrlo kvalitetno i s ciljem razvoja. Veliko hvala i Koprivničko-križevačkoj županiji koja kroz dotacije Zajednice sportskih udruga Županijskom nogometnom savezu pomaže od samih početaka. Savez posluje pozitivno, radit ćemo i dalje za dobrobit svih dionika, a posebice na poboljšanju infrastrukture i daljnjem razvoju klubova“, istaknuo je Markulin.

Nakon izvještaja o radu, članovi Skupštine su glasali o novom vodstvu županijskog Saveza.  Jednoglasnom podrškom svih prisutnih članova za ponovni predsjednički mandat izabran je Robert Markulin, ujedno dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik NK Slaven Belupa.

Jednoglasno su izabrani i članovi Izvršnog odbora ŽNS-a  u koji su ušli: Igor Bajalica (Tehnika-Koprivnica), Krešimir Belčić (Starigrad), Nikola Gerendaj (Graničar Legrad), Josip Kolar (Mladost-Molve), Mirko Lukić (Podravac Virje), Josip Mađarić (Tehničar), Branislav Pengov (Radnik-Križevci) i Tihomir Smuđ (Tomislav-Radnik). Za dopredsjednike su izabrani Josip Mađarić i Mirko Lukić. Za predsjednika Nadzornog odbora ŽNS-a odabran je Branko Slatina, a za članove Marko Sinković i Miroslav Blažotić.

Župan je predsjedniku Markulinu i novom vodstvu Izvršnog odbora čestitao na mandatu napomenuvši kako je Županijski nogometni savez najbrojniji član županijske sportske obitelji koji  okuplja najveći broj ljudi, od najmlađih uzrasta pa sve do onih zrele dobi.

„Prema brojkama i projektima koji su realizirani, možemo zaključiti kako je Savez pod vodstvom predsjednika Markulina i suradnika izuzetno dobro funkcionirao u protekle četiri godine. Uspješnih projekata nema ukoliko nema odgovornih i sposobnih ljudi, a županijski Savez je upravo primjer kako se na najbolji način može  uspješno voditi i predstavljati područje i društvene aktivnosti u sportskom segmentu. Uspješnost se mjeri kroz rezultat, a toga u županijskom Savezu ne nedostaje. Uspjeh je ovdje neupitan stoga čestitam predsjedniku na novom mandatu kojeg je uistinu zaslužio zbog svega što je napravio za organizaciju i razvoj nogometa na ovom području. Čestitam i ostalim izabranim članovima te svima želim da nastavite s dobrim radom u ovom najuspješnijem razdoblju u razvoju sporta na području naše županije“ istaknuo je župan.

Čestitkama se priključio i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

 „Siguran sam da će predsjednik Markulin i dalje uspješno voditi županijski Savez s kojim imamo odličnu suradnju. Izvandredne okolnosti zbog pandemije su nam ove godine onemogućile mnoge planove, no zajedno ćemo izaći iz ove situacije. U HNS-u imate veliku podršku, vjerujem kako će sredstva za pomoć u razvoju biti i veće u budućem razdoblju“, kazao je Kustić.

Na kraju skupštine predsjednik Markulin je dodijelio zahvalnice Koprivničko-križevačkoj županiji i Hrvatskom nogometnom savezu kojima županijski Savez zahvalio na uspješnoj suradnji i financijskoj pomoći tijekom proteklog mandata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.