Županija za potpore u poljoprivredi osigurala 1,8 milijuna kuna

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 24.lipnja je započelo potpisivanje ugovora s korisnicima potpora u poljoprivredi na osnovu Programa razvoja poljoprivrede na području Koprivničko-križevačke županije za koje je Županija u Proračunu za 2020. godinu osigurala sredstva u iznosu od 1.790.000,00 kuna. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite RH, a u skladu s Odlukom o dopuni Odluke o organizaciji rada Koprivničko-križevačke županije u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, potpisivanje s poljoprivrednim proizvođačima je upriličeno u predvorju Koprivničko-križevačke županije.

Župan Darko Koren prilikom potpisivanja ugovora je istaknuo važnost potpora i poticanja poljoprivredne proizvodnje na području županije. „Ravnomjeran razvoj svih ruralnih područja naše županije od iznimne je važnosti ne samo za Koprivničku-županiju već i za cijelu Hrvatsku jer i u ovoj izvanrednoj situaciji s koronavirusom smo svjedočili koliko je bitno imati vlastitu poljoprivrednu proizvodnju. U okviru trenutnih mogućnosti smo osigurali bespovratna sredstva u iznosu gotovo 1,8 milijuna kuna za  mikro, mala i srednja poduzeća, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mlade poljoprivrednike, a potpore su namijenjene ulaganju u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednom gospodarstvu, za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta te za poticanje istraživanja i razvoj poljoprivrede“, kazao je župan te dodao kako je županijski Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu odobrio 43 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača koji su ispunili sve kriterije Natječaja.

Važno je istaknuti kako će korisnici potpora kroz planirane aktivnosti koje uključuju ulaganja u gospodarske objekte i opremu te poboljšanje poljoprivredne proizvodnje ukupno investirati pet milijuna kuna. Posebno veseli što su se za potpore javili i mladi poljoprivrednici što budi optimizam te daje nadu da će upravo oni kao nositelji manjih poljoprivrednih gospodarstava svojim  stručnim  znanjem i vještinama uvelike doprinijeti očuvanju hrvatskog sela“, zaključio je župan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.