ZEZ i Grad Križevci pozivaju na radionicu: Planirajmo razvoj Križevaca u idućih 10 godina

Pozivamo individualce i organizacije, saveznike i savjetnike, mlade, umirovljenike, inovatore, poduzetnike i sve zainteresirane da zajednički pronađemo niz rješenja za Križevce kako bi postali bolji grad za svoje stanovnike, otporniji na bilo kakve neplanirane događaje te krenuli putem energetske neovisnosti i klimatske otpornosti.

Imate li ideju na kojim područjima i kakvim projektima bi se trebalo raditi kako bi grad postao otporan na klimatske promjene i energetski neovisan? Građani su ti koji iz prve ruke mogu imati rješenje za razne probleme koje donosi život u gradu i oko grada. Podijelimo međusobno ideje i radimo i djelujemo na njihovom ostvarenju.

Križevci mogu postati vodeći grad u klimatskoj i energetskoj tranziciji, ne samo lokalno nego i na razini Europske unije. Kako? Tako da se svi udruže i surađuju prema ciljevima koji su potrebni za takav grad; da se primjenjuju neistražene metode upravljanja i odlučivanja o gradu, da se uvode nove tehnologije, da se istražuju novi načini komunikacije, prihvaćaju kreativne ideje i transparentno prenose informacije o financiranju i izvedbi svih aktivnosti.

Prilagodba gradova klimatskim promjenama i urbano-ruralnoj transformaciji zahtjeva inkluzivan pristup kroz koji građani su-kreiraju budućnost razvoja svog grada. Kako bi se grad mogao razvijati u smjeru koji zadovoljava potrebe građana u idućih 10 godina, Zelena energetska zadruga  uz podršku Grada Križevaca organizira radionicu Križevci 2030 koja će se održati 04. srpnja 2020. od 10 sati u velikoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka, kako bi zajedno planirali razvoj Križevaca u idućih 10 godina.

Prijaviti se možete na https://bit.ly/3h59TsS. Broj sudionika je ograničen. Ovo je prva od niza radionica kojima je cilj izraditi transformacijski plan aktivnosti grada.

Radionica je besplatna, a za sve sudionike osiguran je ručak, kava i osvježavajuća pića.

Radionica se organizira u okviru projekta u kojem sudjeluje i Grad Križevci, a to je projekt Gradovi budućnosti jugoistočne Europe, zajedno sa još 4 velika grada iz regije – Maribor, Sarajevo, Skopje i Niš,  uz podršku najveće europske Zajednice inovacija za klimu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju EIT Climate-KIC.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.