Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1287

Iva Mihalic Krčmar na maratonu u Pyongyangu 2019. (foto iz najave predavanja na stranicama pinklecfest.org)
Iva Mihalic Krčmar na maratonu u Pyongyangu 2019. (foto iz najave predavanja na stranicama pinklecfest.org)
Iva Mihalic Krčmar na maratonu u Pyongyangu 2019. (foto: iz najave predavanja na stranicama pinklecfest.org)

 

U Temi Krugova slušamo prvih petnaestak minuta prvog predavanja s prošlogodišnjeg Pinklec festa, 11. listopada u gradskoj knjižnici. Gošća iz Međimurja, Iva Mihalic Krčmar pričala nam je o svom iskustvu sa Sjevernom Korejom koju je posjetila prošloga proljeća. Reportaža se zove Trk u Pyongyangu.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Ledeno čudovište Davida Walliamsa, knjiga za mlade je E, baš mi se pjeva! Lade Martinac Kralj, na odjelu beletristike Djevojka koja je morala umrijeti Davida Lagercrantza, a na stručno-znanstvenom odjelu Unutar tajne: (Put u Sjevernu Koreju) Josea Luisa Peixota.

U Vijestima Krugova saznajemo da je otkriven novi grad iz antike, da se prodaje Rembrandtov autoportret, da počinje treće izdanje Boutique Art Faira Nesvrstani, da se program EPK ipak nastavlja, te informiramo o budućim događanjima u galerijama u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Edvard I. Dugonogi, Murat IV., Geronimo i Barbara McClintock. Održana je prva sjednica Lige naroda, ubijen je Imre Nagy, održana je premijera Hitchcockovog filma Psiho, umro je John Snow.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo da je otkriven još jedan planet oko zvijezde najbliže Suncu.

U Zanimljivostima saznajemo koja čvrsta točka Zemaljske kugle najviše strši u svemirski prostor, a na kraju spominjemo neke misli Adama Smitha, rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Jimija Hendrixa, Davida Bowieja, Femija Kutija, grupe Verve, te iz filma The Blues Brothers.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1287 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 16. lipnja od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.