Grad Križevci organizirao studijski posjet LifeClass Termama Sveti Martin

Projektni partner Interreg Središnja Europa „HealingPlaces“ projekta, Grad Križevci organizirao je jednodnevni studijski posjet pridruženom partneru LifeClass Termama Sveti Martin. „HealingPlaces“ namjerava pružiti podršku u održivom razvoju toplica istovremeno štiteći jedinstvene prirodne resurse na kojima se temelje. Partneri iz sedam zemalja središnje Europe surađuju kako bi proširili znanje i svijest o utjecaju različitih čimbenika na izvore mineralne termalne vode i izgradnji modela upravljanja na više razine i više državnih područja kako bi ojačali upravljanje vrijednim prirodnim izvorima ljekovite vode. 

Sudionici studijskog posjeta bili su studenti i profesori s dvije visokoškolske ustanove: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Studijski posjet održan je u srijedu, 10.06.2020. Fokus je bio na održivom razvoju SPA-ova i umrežavanju raznih sudionika. 

Bila je to dobra prilika da studenti uživo vide geotermalne bušotine, a direktor održavanja i sigurnosti LifeClass Termi Sveti Martin, gospodin Vedran Augustić proveo je sudionike terenski pokazujući bušotine koje toplice koriste i odgovarao na pitanja sudionika. Što se tiče održivog razvoja i vraćanja prirodi – u okviru posjete proučena je i dobra praksa biodinamičke filozofije i vrtlarstva. Healthness menadžer Termi, gospođa Gracia Petek sa sudionicima je obišla biodinamički vrt Termi Sveti Martin i razgovarala općenito o načelima biodinamike. 

Prezentacije su održali Lucija Topić, projektni menadžer partnera Grad Križevci, Jelena Petrošanec, marketing menadžer LifeClass Termi Sveti Martin, dr.sc. Sandra Kantar, profesorica na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima te izv.prof.dr.sc. Hrvoje Meaški, profesor i Prodekan za poslovanje na Geotehničkom fakultetu. 

Dio studijskog posjeta bio je i posjet obiteljskom gospodarstvu „Hažić“, jednom od dobavljača Termi Sveti Martin, koji njeguju praksu pripreme hrane od svježih i organskih namirnica iz vlastitog uzgoja ili od lokalnih dobavljača. 

Studijski posjet organizirali su Grad Križevci i Terme Sveti Martin, a prezentacijama su uz projekti tim Grada Križevaca nazočili i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović. 

Više o Interreg CE „HealingPlaces“ projektu možete pronaći na sljedećim poveznicama: 

https://krizevci.hr/dokumenti/HealingPlaces/ 

https://www.facebook.com/HealingPlacesProject/ 

Vezano

Komentari su zatvoreni.