Hitna medicinska služba u Križevcima dobila novo sanitetsko vozilo

 

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Darka Sobote i Ratimira Ljubića danas je svečano uručio ključeve dva nova vozila za sanitetski prijevoz ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković. Vozila vrijedna 612 tisuća kuna čine niz od čak 16 novonabavljenih vozila za sanitetski prijevoz u posljednje tri godine sveukupne vrijednosti 4.7 milijuna kuna.  Župan je izrazio zadovoljstvo što je Zavod kao najmlađa županijska ustanova zdravstvenog sustava, nabavkom novih vozila dodatno unaprijeđen po pitanju kvalitete usluge i efikasnosti u djelatnostima koje obavlja.

„Na kraju smo izuzetno kompleksnog razdoblja koje ćemo svi pamtiti. Bitno je naglasiti da je ova epidemija pokazala koliko je važno posvećivati pažnju i ulagati u zdravstveni sustav, kako u materijalnu komponentu tako i u stručan kadar. Danas svjedočimo još jednom iskoraku našeg Zavoda koji dobiva dva nova vozila za svoju djelatnost koja počiva na hitnosti i suvremenoj opremi. Možemo s ponosom kazati kako je vozni park Zavoda kompletno obnovljen, odnosno vozila su u prosjeku stara svega oko 1,5 godinu. Dakle u tom dijelu sustava smo napravili sve što se objektivno može“, istaknuo je župan te dodao kako Županija i dalje nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u zdravstveni sustav.

„Krug bolnice je trenutno najveće gradilište u županiji. Jučer smo obišli nove prostore Dnevnih bolnica, iznimno važnog projekta kojim će se standard usluge znatno povećati i koji ćemo uskoro staviti u funkciju. U tijeku je i energetska obnova  dijela zgrada iz bolničkog sustava, riječ je o investicijama koje ukupno prelaze 70 milijuna kuna. Završena je i energetska obnova zgrade Zavoda koji je odlično opremljen i sa zadovoljstvom možemo reći kako će se ovaj tempo nastaviti kako bi zdravstvene ustanove mogle pružati usluge kakve zaslužuju stanovnici naše županije“, kazao je župan te zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su svakodnevno izlagali svoje zdravlje kako bi zaštitili sugrađane i pobijedili epidemiju koronavirusa.

Ravnateljica Hanžeković je zahvalila Županiji na podršci te Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke i djelatnicima Zavoda na požrtvovnosti u borbi protiv epidemije naglasivši kako je ustanova unatoč okolnostima uspjela realizirati važne projekte. „Zahvaljujem Županiji na financijskoj i ostalim potporama koje nam pruža svih ovih godina, a dokaz tome  je da smo u posljednje tri godine vozni park sanitetskog prijevoza u cijelosti obnovili. Stiglo je 16 novih vozila vrijednih pet milijuna kuna, od čega je 3,5 milijuna kuna osigurala Županija. Dva nova vozila će biti raspoređena u Ispostave u Križevcima i u Đurđevcu, a valja spomenuti kako će najesen Zavod dobiti i dva nova vozila hitne medicinske službe“, rekla je ravnateljica Hanžeković te naglasila kako je Županija u vozni park hitne medicinske pomoći u posljednjih nekoliko godina uložila tri milijuna kuna.

Osim nabave vozila sanitetskog prijevoza provedena je energetska obnove zgrade hitne medicine ukupne vrijednosti milijun kuna od čega je Koprivničko-križevačka županija financirala obnovu zgrade u iznosu od 500.000,00 kuna,  dok je  Ugovorom između Ministarstva graditeljstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zavoda za hitnu medicinu ostatak bespovratnih sredstava dodijeljeno od strane EU. Ravnateljica Hanžeković  je pojasnila kako su projektom obnove izvedeni vanjski sloj zgrade  koji je obložen energetskom ovojnicom, ugrađena je mehanička ventilacija prostora, električna rasvjeta je zamijenjena led rasvjetom te je zamijenjena stolarija na objektu što će osigurati velike energetske uštede.

„Nastavljamo s našim planiranim aktivnostima pa ćemo najesen krenuti s realizacijom projekta „Danas učimo, sutra spašavamo“ za koji  smo u stopostotnom iznosu osigurali europska sredstva. Njime ćemo educirati 60-ak djelatnika Zavoda“, najavila je ravnateljica Hanžeković.

Nakon primopredaje vozila kojem su prisustvovali i ravnatelji te predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova sa suradnicima, župan je obišao i prostore novoobnovljene zgrade Zavoda istaknuvši pri tome kako cjelokupni zdravstveni sustav županije brojnim ulaganjima  slijedi najviše standarde po pitanju kvalitete i organizacije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.