Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1286

Omot gramofonske ploče koju je, uz zbirku poezije, 27. svibnja predstavio u Galeriji K2 u Križevcima Mario Kovač
Omot gramofonske ploče koju je, uz zbirku poezije, 27. svibnja predstavio u Galeriji K2 u Križevcima Mario Kovač
Omot gramofonske ploče koju je, uz zbirku poezije, 27. svibnja predstavio u Galeriji K2 u Križevcima Mario Kovač

 

U Temi Krugova slušamo drugu polovicu razgovora s Marijom Kovačem koji je 27. svibnja u Križevcima u Galeriji K2, predstavljao svoju knjigu pjesama i gramofonsku ploču.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Srcohvat Andrijane Grgičević, knjiga za mlade je Moj Titanic ne tone Vjekoslave Huljić, na odjelu beletristike Plavetnilo Maje Lunde, a na stručno-znanstvenom odjelu Superpovrće: više od 100 recepata koji slave radost i snagu Celije Brooks.

U Vijestima Krugova saznajemo da je osnovana nacionalna Mreža društveno-kulturnih centara, da su postavljeni potresni plakati u tramvajima i autobusima, da je predstavljena postpotresna i postpandemijska Slučajna čuvaonica, da je pronađen najveći i najstariji kompleks Maja, govorimo o umjetničkom pogledu na važnost šuma, informiramo o ovotjednim budućim događanjima u Galeriji K2 u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su George Stephenson, Branko Lustig, Johnny Depp i Les Paul. Završio je Bečki kongres, ubijen je Otokar Keršovani, proglašen je nacionalni park Sjeverni Velebit. Umrli su Neron i Charles Dickens.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novo lansiranje serije satelita Starlink i tezu da je i Mars nekada imao prsten.

U Zanimljivostima saznajemo zašto “Error 404” ima baš taj broj, a na kraju spominjemo jedno retoričko pitanje Gustava Krkleca.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Jona Lorda, Colea Portera, Brucea Springsteena, grupe Dire Straits, Marija Kovača i grupe Radost!, iz filmova Schindlerova lista i Gladijator.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1286 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 9. lipnja od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.