Obnavlja se pozornica nekadašnjeg ljetnog kina iza zgrade knjižnice

Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, usvojena je Odluku o Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Križevaca. Ukupni planirani prihodi i primici planirani su u iznosu od 130.601.690,00 kuna, a povećani su na 139.120.776,36 kn. Spomenuti su neki projekti koji su odobreni za sufinanciranje nakon donošenja Proračuna, a to su: Cross border Wine Routes 2 koji se odnosi na uređenje parkirališta i pozornice iza Knjižnice, nabava kućica i štandova, studijske posjete vinara, organizaciju večeri vina i klizaja i GiftedHUHR u suradnji s OŠ Ljudevita Modeca koji promovira rad s darovitim učenicima.

S obzirom na to da smo nekoliko puta dobili upite građana oko pozornice iza zgrade Gradske knjižnice Franjo Marković, odlučili smo provjeriti što se konkretno planira s tom pozornicom, kao i parkiralištem pored nje.

Iz Ureda gradonačelnika dobili smo odgovor kako je cilj projekta Cross border Wine Routes 2 stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska – Hrvatska kao “prekogranične vinske regije” daljnjim razvojem, tržišnim pozicioniranjem i brendiranjem postojećih i umreženih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós. Kroz projekt i njegove aktivnosti, nastojat će se povećati atraktivnosti vinskih cesta, raditi na proširenju turističkih kapaciteta, a sve u svrhu povećanja broja posjetitelja u regiji, produženja boravka i povećanja potrošnje posjetitelja. 

Između ostaloga, u planu je obnova postojeće pozornice na otvorenom u dvorišnom dijelu knjižnice koja bi služila za organizaciju vinskih i ostalih događanja u središtu grada. Prostor za publiku osmišljen je tako da se tijekom dana i kada nema događanja može koristiti kao parkiralište, što će omogućiti jednostavnu i besplatnu dostupnost obližnjih atrakcija vinskih ruta. 

Što se tiče radova u projektu Cross-border wine routes 2, oni obuhvaćaju pripremne radove, zemljane radove, sanaciju pozornice i kolničku konstrukciju, prometnu signalizaciju i radove na odvodnji oborinske vode. 

Sanacija pozornice i kolnička konstrukcija obuhvaća:

– izradu nosivog sloja gledališta i staza od drobljenog kamenog materijala;
– ugradnju kamenog agregata za ugradnju betonske galanterije na pješačkim stazama;
– ugradnju betonskih pješačkih i cestovnih rubnjaka;
– izradu i ugradnju asfaltne mješavine za nosive spojeve od bitumeniziranog materijala;
– ugradnju betonske galanterije za prometnice i pješačke staze;
– izvedbu nove AB podne zaglađene ploče na pozornici
– podna ploča terase izvest će se u blagom nagibu prema vanjskim rubovima zbog otjecanja oborinske vode s pozornice;
– sanaciju ulaznih stepenica na pozornicu 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.