Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1281

Maestro Vladimir Kranjčević na tribini u Križevcima 23. ožujka 2017. godine (foto R.Matić)
Maestro Vladimir Kranjčević na tribini u Križevcima 23. ožujka 2017. godine (foto R.Matić)
Maestro Vladimir Kranjčević na tribini u Križevcima 23. ožujka 2017. godine (foto R.Matić)

 

Na početku slušamo posljednji nastavak do sada neobjavljene snimke tribine Dirigentska sjećanja maestra Kranjčevića,  na kojoj je gostovao nedavno preminuli maestro Vladimir Kranjčević, održane na Culture Shock Festivalu u Križevcima 23. ožujka 2017. godine, a koju je vodio križevački dirigent Ozren Bogdanović.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici vraćaju se u emisiju jer je knjižnica obnovila posuđivanje knjiga, pa predlažemo s dječjeg odjela Spašavanje ponija Kevina: Skroz super knjiga Philipa Reevea i Sarah McIntyre, knjigu za mlade Atlas svemira Lare Albanese, s odjela beletristike Molim te, pazi na mamu Kyung-sook Shin, a na stručno-znanstvenom odjelu Vježbam rastem: Priručnik za poticanje razvoja djece Željke Vučinić.

U Vijestima Krugova govorimo o MSU-ovom Facebook projektu Stvarati u doba korone, o 20. obljetnici Udruge K.V.A.R.K. koja se navršava baš na datum ove emisije, da je Kinoteka pokrenula online časopis za ljubitelje filma, te što Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poduzima s ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u okolnostima pandemije.

Na današnji datum rođeni su Henryk Sienkiewicz, Leopold II., Søren Kierkegaard i Karl Marx. Dragutin Novak pobjeđuje na aeromitingu u Grazu, Ivan Bez Zemlje prihvatio je Veliku povelju sloboda, Kublaj-kan zavladao Mongolskim Carstvom, Zapadna Njemačka postala potpuno nezavisna država… Umrli su Mihael Botvinik, Napoleon I. Bonaparte i Ludwig Erhard.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo kinesku aktivnost u svemiru.

U Zanimljivostima govorimo o boji koja je dobila ime po voću koje uopće ne mora biti te boje, a na kraju se upoznajemo s nekim intimnim mislima Sørena Kierkegaarda koji je rođen na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Georga Friedricha Händela, Petra Iljiča Čajkovskog, Đorđa Balaševića, Tota Cutugna, Scotta McKenzieja, grupe Gregorian, te iz filma nTop Gun.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1281 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 5. svibnja od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.