Križevci – nema novca za neodgovorne

Poglavarstvo Grada Križevaca raspravljalo je o financijskom poslovanju ostvarenju programa rada svojih proračunskih korisnika u prvom polugodištu. No, po prvi put s dnevnog reda skinuta su izviješća onih ustanova čiji se predstavnici nisu pojavili na sjednici. To se prvo dogodilo Pučkom otvorenom učilištu, a novu praksu pojasnio je gradonačelnik Branko Hrg:
– Da bi si bili jasni do kraja: Tko ne dođe o njemu se neće raspravljati. Obzirom da ravnateljica u ostavci nije u Križevcima predsjednik Upravnog vijeća je znao za sjednicu i rekao da će doći, ali nema ga. Vjerojatno ga je nešto spriječilo i stoga će drugi put imat priliku.

Isto se dogodilo i pri razmatranju izvješća dječjih vrtića, jer su predstavnici vrtića Sveti Josip i Križevci bili na sjednici Poglavarstva, ali Zrake sunca ne. Zatim su na red došla izvješća Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne i Zajednice športskih udruga, no ovaj put u njihovom društvu nije bilo i izvješća Zajednice tehničke kulture.

– Kao što ste primijetili Zajednice tehničke kulture nema na popisu, jer po uobičajenom modelu nismo dobili njezino izvješće. Nismo više željeli čekati i natjeravati odgovorne da dostave traženu dokumentaciju, ali isto tako ni jedna ustanova koja će se tako ponašati više neće dobivati novac iz gradskog proračuna dok ne ispuni svoje obveze.

Sva dostavljena izvješća proračunskih korisnika koji su bili na sjednici prihvaćena su bez rasprave i jednoglasno.

Vezano

Komentari su zatvoreni.