Hackathon ”Grad za mlade – Križevci 2030.”: Križevačka mladež pomaže u osmišljavanju strategije grada

U organizaciji Savjeta mladih Grada Križevaca, Grada Križevaca, Zelene energetske zadruge te Križevačkog Laboratorija Inovacija za Klimu 9. i 10. svibnja (subota i nedjelja) održava se prvi po redu Hackathon Savjeta mladih Grada Križevaca pod nazivom Grad za mlade – Križevci 2030.”. Cilj ovoga projekta jest izrada strategije grada Križevaca do 2030. , a odvijat će se online, putem aplikacije ”Google meets”. Organizatori pozivaju sve srednjoškolce, studente i mlade s područja grada Križevaca da sudjeluju na događaju te da zajedno osmisle plan za bolju budućnost Grada.

Na ideju o prvom Hackathonu s ovakvom tematikom došlo se nakon što se uspješnim pokazao Hackathon  pod nazivom „Izazov danas za sutra  u kojem su mladi pokušali odgovoriti na pitanje: Kako će izgledati grad Križevci nakon krize koronavirusa, spreman da se suoči sa svakom budućom krizom, osobito onom klimatskom?”, a koji je organizirala Zelena energetska zadruga.  Ovakav jedinstveni online događaj prikupljanja i razrade ideja mladih ljudi pokazuje se izuzetno korisnim za lokalnu zajednicu. 

Priželjkujem dobru suradnju između mladih i Grada, da svi zajedno napravimo dobru strategiju do 2030. kako bi Križevci postali najbolje mjesto za život u Hrvatskoj”, optimistično je rekao Antonio Sirovec, predsjednik Savjeta mladih grada Križevaca. 

“Ovim događajem na zabavan i edukativan način omogućujemo mladima da se njihov glas, kreativnost i stav o pitanju mjera i politika čuje. Iskustvo provedbe izazova Danas za sutra bila su nam iznimno korisna i motivirala su nas da još više osnažimo aktivno uključivanje mladih u projekte zajednice.” – izjavila je Erica Svetec iz Zelene energetske Zadruge.

Prijave za Hackathon ”Grad za mlade – Križevci 2030.”, vrše se putem sljedećeg linka: 

https://forms.gle/jZBtJy5FxnViv7st7 

Zajedničkim snagama  križevačke mladeži i njihovim kreativnim idejama Križevci bi zaista mogli postati- gradom budućnosti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.