Gradska knjižnica sutra otvara vrata, ali uz promijenjeno radno vrijeme

Sjajne vijesti stigle su nam iz Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci. Knjižnica će početi s radom za korisnike u srijedu, 29. travnja 2020. U narednom periodu Knjižnica će privremeno raditi s izmijenjenim radnim vremenom i u posebnom režimu:

Radno vrijeme za vrijeme praznika:
Srijeda 28. 4. i četvrtak 29. 4. : 8-14
Petak, 1.5. je NERADNI DAN
Subota, 2.5. je NERADNA

Radno vrijeme knjižnice od 4. 5. 2020.:
Ponedjeljak, utorak: 13-19
Srijeda, četvrtak, petak: 8-14

Bibliobusna služba do daljnjega ne radi za korisnike.

Upute za korisnike

Privremno će u Knjižnici biti dostupne samo usluge zaduživanja i razduživanja knjiga i AV građe. Sve ostale usluge (dječja igraonica, čitaonica tiska, studijski odjel, računala i internet kao i usluge skeniranja i printanja), zbog nemogućnosti zadržavanja korisnika u Knjižnici, privremeno neće biti dostupne.

Pravila ponašanja:

1. Ulaz u knjižnicu je za sve na glavnom ulazu u knjižnicu.
2. Korisnici koji čekaju na ulaz u knjižnicu trebaju se držati pravila udaljenosti najmanje 2 metra jedan od drugog.
3. Ako korisnik želi samo vratiti knjige, a ne želi ništa posuditi, ne treba čekati u redu već može knjige koje vraća odložiti u kutije koje će za to biti pripremljene i postavljene u međuprostoru na ulazu u knjižnicu.
4. Korisnici koji žele nešto posuditi čekaju u redu ispred vrata, a djelatnik knjižnice propušta u knjižnicu po jednog korisnika.
5. Korisnici izlaze kroz atrij knjižnice.
6. Kad korisnik izađe iz knjižnice, djelatnik na ulazu propušta sljedećeg korisnika.
7. Između ulaska i izlaska korisnika, ulazna vrata knjižnice se zaključavaju.
8. Po ulasku u prostor knjižnice, u hodniku, svaki korisnik dužan je dezifincirati ruke.
9. Na posudbenom pultu određenog odjela korisnik preuzima knjige koje je naručio unaprijed ili u najkraćem mogućem vremenu odabire knjige za posudbu među onima koje su na raspolaganju ili mu knjižničar donese sa polica; knjižničar zaduži knjige i korisnik bez suvišnog zadržavanja odlazi s odjela i izlazi iz knjižnice.
10. Preporučuje se knjige za posudbu naručiti unaprijed (barem dan ranije) mailom (gkfm.ozo@gmail.com) ili telefonom (048/682-646) kako bi već bile spremne kod dolaska korisnika u knjižnicu. Da bi knjige bile spremne za sljedeći dan telefonske narudžbe se primaju ponedjeljkom i utorkom: 12,30-18,00 i srijedom, četvrtkom i petkom: 7,30-13,00.

Vezano

Komentari su zatvoreni.