U ožujku zabilježeno ukupno osam kaznenih djela na području Križevaca

Policijska uprava koprivničko-križevačka dostavila je redovan mjesečni izvještaj za prethodni mjesec.

U ožujku je na području županije zabilježeno 65 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Kazneno je prijavljeno 20 osoba, a ukupna razriješenost je 81,5 posto. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 94.063,00 kuna.

Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježeno je 48 kaznenih djela, devet na području Policijske postaje Đurđevac i osam na području Policijske postaje Križevci.

Zabilježeno je 35 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela organiziranog kriminaliteta, 23 na štetu djece i obitelji, četiri kaznena djela zlouporabe droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće uznemirenje javnosti.

Sigurnost prometa

U ožujku je zabilježeno 26 prometnih nesreća. Nisu zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama. U osam prometnih nesreća bilo je ozlijeđenih osoba, a u 18 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica. Nastradalo je osam osoba. Jedna je osoba teško ozlijeđena, a sedam osoba lakše.

Pod utjecajem alkohola bilo je pet sudionika prometnih nesreća (9,3 posto svih sudionika). Bočni sudar (5 nesreća) i slijetanje sa ceste (8 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća. Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće su neprilagođena brzina (5 nesreća), nepoštivanje prednosti prolaska (4 nesreće) i nepropisno pretjecanje (4 nesreće).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđeno je 1353 prometna prekršaja. Iz prometa je isključeno 130 vozača i 13 vozila, a oduzete su 54 vozačke dozvole. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržana su četiri vozača, 16 je uhićeno i šest je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima. Provedene su dvije preventivno – represivne akcije usmjerene na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Javni red

Zabilježeno je 12 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja drskog ponašanja, dvije tučnjave, četiri prekršaja svađe i vike, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i dva prekršaja držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 18 osoba od kojih šest povratnika i dva maloljetnika.

Na ulici, trgu i drugom otvorenom javnom prostoru izvršeno je devet prekršaja i tri na ostalim mjestima.
Osam prekršaja (66,7 posto) izvršile su osobe pod utjecajem alkohola. Prema vremenu počinjenja najviše je prekršaja počinjeno između 6 i 12 sati (4), dok ih je po danima najviše bilo nedjeljom (4). Održano je pet prijavljenih javnih okupljanja, na kojima nisu zabilježena protupravna ponašanja. Zabilježeno je 80 prekršaja iz ostalih prekršajnih propisa, osim prometa i javnog reda i mira.

Nadzor državne granice

U ožujku je zabilježeno 2.794 prijelaza putnika preko državne granice, od čega 1.408 domaćih i 1.386 stranaca. Tijekom ožujka nisu zabilježeni nezakoniti prelasci državne granice, a za jednog stranog državljana odbijen je ulazak u RH.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.