Ukupno 551 zaraženi, 37 izliječenih, donesene dvije odluke o radu trgovina

Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. Izvijestili su kako je u Hrvatskoj potvrđen 551 slučaj zaraze koronavirusom. Tri su osobe umrle zbog koronavirusa.

“Imamo 56 novih bolesnika, što daje brojku od 551 bolesnika. U protekla 24 sata detektirano je 70 novih bolesnika. I dalje smo u fazi linearnog rasta, što je dobro. Prosječna dob je 48,02 godine. 46 posto je žena. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto.

Oporavljeno je 37 osoba i nadajmo se da će najveći dio pokazati znakove oporavka. Nadam se da će našim zajedničkim naporima doći do toga da imamo što više oporavljenih”, rekao je ministar Vili Beroš.

Ministar unutarnjih oslova Davor Božinović priopćio je dvije odluke koje se tiču rada trgovina.

“Prva odluka se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji prodaju hranu za životinje. Stožeri Civilne zaštite moraju posebnu pozornost obratiti na situaciju na tržnicama. Kad se provjeri je li sve u redu, kroz par sati, očekujemo da će te trgovine početi raditi.

Drugo izuzeće se odnosi na rad prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal i to za područje Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije i to zbog posljedica za saniranje štete od potresa”, pojasnio je Božinović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.