418 zaraženih, Beroša ljuti ponašanje dijela liječnika

Jutro je započelo standardnim izvještajem Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je objavio najnovije podatke o koronavirusu.

“U Hrvatskoj je u odnosu na jučer u 16 sati 36 novozaraženih, ukupno 418 bolesnika. Odrađena su 3932 testiranja, na respiratoru jw 10 bolesnika od čega sedam u Zagrebu, dva u Osijeku i jedan u Rijeci”, rekao je ministar Vili Beroš na početku press konferencije.

Između članova stožera i novinara postavljeno je staklo.

“Imamo više od 2000 bliskih kontakata zaraženih. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse..”, otkrio je šef HZJZ-a Capak.

Za kraj je Beroš odgovorio na pitanje imaju li liječnici dovoljno maska?

“Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže sedam tisuća maski i milijun rukavica. Zrakoplovom iz Kine dolazi više od milijun maski. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi evakuirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Ali oni koji će nam bacati klipove, neće uspjeti, kao i nikad dosad”, zaključio je.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.