Klub kulture predstavlja ‘Izložak br. 49’ Teatra Exit

predstava_teatar_exit_klub_kulture_izlozak_br_49Tijekom studenog križevački Klub kulture obilježava 11 godina rada, povodom čega u subotu, 12. studenog 2016. u 20 sati održava kazališnu predstavu “Izložak br. 49” zagrebačkog Teatra Exit. Riječ je o monodrami koja ruši stereotipe, propituje temeljne društvene vrijednosti, povremeno hodajući na rubu provokacije. Predstavu je pripremio i izvodi Damir Poljičak, prema tekstu dvojca Nipple Jesus i Nick Hornby, a umjetnički ravnatelj Teatra Exit je Matko Raguž. Ograničen broj ulaznica u pretprodaji je u Art Rock Caffeu po cijeni od 40 kuna, a na dan predstave će iznositi 60 kuna.

Iz sadržaja monodrame: “Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.”

“Izložak br. 49” je prema ocjeni publike proglašen najboljom monodramom na 4. Bečejskom festivalu monodrame ove godine u Srbiji. Kako je prenijela Hina, Poljičak je izvrsno utjelovio Hornbyjevog junaka, uspjevši njegov izrazito profinjen sarkazam nevidljivo utkati u naizgled jednostavnu ali vrlo životnu Damirovu rečenicu, pokazavši se i dokazavši kao pravi karakterni glumac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.