Idućega utorka 9. sjednica županijske skupštine

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaKOPRIVNICA – Skupština Koprivničko-križevačke županije svoje će iduće okupljanje imati u utorak, 13-oga svibnja u Križevcima, a njezin predsjednik Damir Felak kaže da su malo požurili s njezinim održavanjem. Razlog je u roku do polovice mjeseca koji im je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odredilo za usvajanje izmjena Prostornoga plana županije.

– Potrebno je da se naš Prostorni plan izmjeni u vezi s projektiranjem drugog kolosijeka pruge do 15. travnja. Naš Ured za prostorno uređenje ima tu zadaću, pa smo zato Županijsku skupštinu malo požurili da do 15. donesemo taj dokument, objasnio je D. Felak.

Javna rasprava o prijedlogu ciljanih izmjena i dopuna Prostornoga plana održana je prošloga studenoga, suglasnost Ministarstva zaštite priode i okoliša dobivena je početkom travnja, a zatim je nacrt konačnog prijedloga dostavljen u sve naše lokalne samouprave na davanje mišljenja. Rok za njih upravo istječe, pa će se moći zatražiti i zadnja suglasnost, koju daje Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Osim ove među 22 točke su i one o izvršenju lanjskog proračuna, kao i uvijek zanimljiva tema raspoređivanja pomoći lokalnim samoupravama. U ovom navratu predložen je raspored točno milijun 61-ne tisuće kuna za razne projekte u 16 općina.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.