Stožer civilne zaštite osigurao kontaktnu točku za sve upite vezane za koronavirus

Temeljem odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od  ponoći  su na cijelom teritoriju Hrvatske na snazi mjere u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana kojima se –  zabranjuju javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja se rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja, a na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Odluke provode stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite, a isti su dužni osigurati kontakt telefon i /ili e-mail za građane,  na koje će građani moći upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u njihovoj sredini te iste na adekvatan način prezentirati putem lokalnih medija ili drugog načina obavješćivanja.

Novootvoreni e-mail Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije  na koji se mogu postaviti sva pitanja vezana za koronavirus je upiti.korona@kckzz.hr.

Podsjećamo građane kako sve potrebne informacije mogu pratiti na službenim internet stranicama županijskih zdravstvenih ustanova te službenoj stranici Koprivničko-križevačke županije, a sve novosti mogu se pratiti i na službenoj stranici Vlade. Ravnateljstvo civilne zaštite uspostavilo je i telefonski broj 113 na koji se građani mogu obratiti za sve informacije po pitanju koronavirusa.

 

Vezano
1 komentar
  1. Andelko Magic piše:

    113 nedostupan, 112 nedostupan, na mail upiti.korona@kckzz.hr nema odgovora, epidemiolog nedostupan, telefon zvoni niko se ne javlja tjedan dana. Na koji broj se nekoga moze dobiti?

Komentari su zatvoreni.