Stožer Civilne zaštite Grada – poštujte Odluku i preporuke Nacionalnog stožera!

Stožer civilne zaštite Grada Križevaca održao je danas hitnu sjednicu koju je sazvao načelnik stožera Mario Martinčević, a vezano uz odluku Nacionalnog stožera prema kojoj su određene mjere ograničavanja rada za pojedine djelatnosti.
Gradski stožer ne donosi pojedinačne odluke o pojedinim gospodarskim subjektima jer ne raspolažemo ni sa kakvim dodatnim informacijama pa je dana preporuka da se nastavi rad isključivo prema Odluci koju možete u cijelosti pročitati u nastavku. Odluka – mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina
Pozvani su svi da poštuju navedene mjere, a u slučaju donošenja bilo kakvih dodatnih preporuka, iste ćemo odmah objavljivati na našoj službenoj stranici pa vas molimo da ju redovito pratite.
Gradske tvrtke, Vodne usluge i Komunalno poduzeće, neće naplaćivati zatezne kamate niti postupati prema onim građanima, posebice starijima, koji neće biti u mogućnosti zbog preporuka o neizlaženju, platiti svoje račune za vrijeme dok je na snazi ovakva izvanredna situacija.
Crveni križ će od 8 do 20 sati, primati zahtjeve za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova, odnosno nuditi te usluge starijim i bolesnim građanima, na broj telefona 048/711-700.

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije otvorilo je telefonsku liniju za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni na području Koprivničko-križevačke županije: 091/9426 800 – dostupan svakodnevno od 10 do 18 sati.

Dom zdravlja također radi pod posebnim režimom, preporučen je telefonski kontakt sa izabranim liječnikom, a u slučaju potrebe osobnog dolaska, propuštat će se po jedna osoba!
Apeliramo još jednom na sve poslodavce u svim onim djelatnostima koje nastavljaju s radom da vode računa o zaštiti svojih djelatnika, da osiguraju dezinfekcijska sredstva i zaštitu djelatnika, drže se preporučenih mjera razmaka od 2 metra u zatvorenom prostoru i 1 metar na otvorenom prostoru.

Vezano

Komentari su zatvoreni.