Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1273

Uz najavu otvorenja četvrte izložbene sezone nezavisne galerije K2. Ana-Marija Smoljanec - Kokošinjac
Uz najavu otvorenja četvrte izložbene sezone nezavisne galerije K2 u Križevcima; Ana-Marija Smoljanec – Kokošinjac

 

Završavamo preslušavanje posljednjeg predavanja s prošlogodišnjeg, 8. Pinklecfesta, Šarenilo Havane, koje su 12. listopada u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima održali Irina Starčević Stančić i Hrvoje Stančić, kao sjećanje na svoj boravak u Havani u veljači 2019. godine.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Miona, daj šuti! Silvije Šesto i Borisa Kuglera, knjiga za mlade je Junaci sa Zelenog brijega Ratka Bjelčića, na odjelu beletristike Nadohvat Ene Katarine Hale,
a na stručno-znanstvenom odjelu Rođenje novovjekovne znanosti u Europi Paola Rossija. Spominjemo i program zimskih pričaonica za djecu, te najavljujemo skorašnje predstavljanje nekih knjiga u Gradskoj knjižnici.

U Vijestima Krugova osvrćemo se na akciju Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja, na najpoznatije krađe umjetnina, navršava se 75. godišnjica bitke za Iwo Jimu, najavljujemo otvorenje izložbe Bezbroj lica periodnog sustava elemenata u Likovnoj galeriji u Križevcima, te otvorenje nove sezone u Galeriji K2 u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Alessandro Volta, Ernst Mach, Enzo Ferrari, Branko Bauer i Miloš Forman. Godišnjice su Zadarskog mira, objavljivanja romana Pustolovine Huckleberryja Finna i zračne pošte. U Sahari je pao snijeg. Umrli su Kublaj-kan, Martin Luther, Michelangelo Buonarroti, Carl Gustav Jacob Jacobi, Milan Šufflay i Robert Oppenheimer.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo istraživanje inteligentnih oblika života u svemiru.

U Zanimljivostima brojimo koliko posječemo stabala za izradu toaletnog papira, a a za kraj smo našli jedno duhovito razmišljanje o postojanju inteligentnog života u svemiru.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu ansambla Buena Vista Social Club, Boška Petrovića, grupa Styx, Pink Floyd, The Soft Machine i The Byrds.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1273 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 18. veljače od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.