U Javne vatrogasne postrojbe Križevci, Koprivnica i Đurđevac stižu nova vozila

U prostorijama Vatrogasne škole Hrvatske vatrogasne zajednice prošlog petka su potpisani sporazumi o suradnji s vatrogasnim postrojbama na realizaciji projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Sporazum su potpisali predstavnici javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava kojima će biti isporučeno 94 novih vatrogasnih vozila, a potpisivanju su prisustvovali i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, zapovjednik JVP-a Koprivnica Marijan Kicivoj, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić te ispred JVP-a Križevci Miroslav Petračija.

U Koprivničko-križevačku županiju će stići četiri vozila, a kako je istaknuo zapovjednik Habijan, vozila se mogu očekivati ove godine.

„Dobit ćemo jedno dugo i jedno kratko navalno vozilo, šumsko terensko vozilo i jednu autocisternu. Šumar će biti u Koprivnici, autocisterna i kratko navalno vozilo će biti u Križevcima i dugo navalno vozilo će biti u JVP Đurđevac. Kad Javne vatrogasne postrojbe preuzmu ta vozila, svoja starija vozila će dati na korištenje Dobrovoljnim vatrogasnim društvima s tog područja“, kazao je zapovjednik Habijan.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice  Slavko Tucaković te načelnik Sektora policijske tehnike i opreme Ministarstva unutarnjih poslova Robert Butković koji su naglasili važnost modernizacije koja će podići operativnu spremnost postrojbi. Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija (OPKK).

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.