Potpisana Povelja o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, jučer je s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, potpisao Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine.

Sadržaj povelje odnosi se na postizanje energetskih i klimatskih ciljeva na nacionalnoj i EU razini kroz dekarbonizaciju fonda zgrada, obnovom zgrada i građenjem zgrada gotovo nulte energije. Ovime će se nastojati utjecati na dodatno smanjenje emisija stakleničkih plinova, povećati udjele obnovljivih izvora energije, a što Grad Križevci već i radi kod različite projekte.

Potpisivanjem povelje potiče se kontinuirana suradnja na izradi Dugoročne strategije obnove nacionalnog fonda zgrada i prelazak na standard gradnje zgrada gotovo nulte energije (nZEB).

Potpisnici Povelje pružaju potporu te promiču dekarbonizaciju zgrada u svojim daljnjim aktivnostima, gdje god je to moguće. Uz potpisivanje Povelje, tema ovog događanja bila je i implementacija standarda zgrade gotovo nulte energije i nacionalne Dugoročne strategije energetske obnove zgrada do 2050., a okupio je predstavnike državne uprave i jedinica lokalne samouprave, akademske zajednice i stručne javnosti, građevinskog i energetskog sektora te pratećih industrija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.