Održana primopredaja reflektirajućih prsluka s ciljem povećanja sigurnosti u prometu

Jučer je u Maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Mario Rajn predao načelniku Policijske postaje Križevci, Ivanu Pukecu, reflektirajuće prsluke.

Grad Križevci nabavio je 200 reflektirajućih prsluka koje je predao Policijskoj postaji Križevci. Rajn je naglasio  kako je primopredaja prsluka prigoda da potvrde svoju dobru suradnju s Policijskom postajom Križevci, ali samim time i da educiraju građanstvo na ponašanje u prometu, kako vozače, tako i bicikliste i pješake.

Cilj primopredaje jest ukazati na brojnost pješaka i biciklista u gradu te na taj način spriječiti eventualne nesreće. Po statistici, grad Križevci su pozicionirani visoko u stupnju sigurnosti, a Gradska uprava prati sve što se događa, što i olakšava dnevna komunikaciju koju imaju s Policijskom postajom. Gradonačelnik se zahvalio na suradnji te je načelniku Policijske postaje Ivanu Pukecu uručio prsluke. Načelnik Policijske postaje objasnio je kako su grad Križevci grad motociklista, a postaju sve više grad biciklista, stoga će kroz preventivne akcije prsluke dijeliti građanstvu u cilju povećanja sigurnosti. Nastojat će da se preventivnim akcijama brojka stradavanja smanji na minimum.

Primopredaji su bili prisutni zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Sandro Novosel, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te policijski službenik Matija Švagelj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.