Škola za život: U OŠ Ljudevita Modeca stiglo 235 tableta za učenike

U OŠ Ljudevita Modeca stigli su tableti koji će uskoro biti uručeni učenicima, a trebali bi nastavu učiniti suvremenijom i zanimljivijom!

Lijepi i kvalitetni tableti stigli za učenike prvih, petih i sedmih razreda.

Dugoiščekivani tableti iz projekta reforme školstva Škola za život stigli su u OŠ Ljudevita Modeca. Za sve poslove oko tableta zadužen je učitelj informatike Marko Horvat.

– Stiglo je 235 uređaja za učenike prvih, petih i sedmih razreda. Njih 204 podijelit će se učenicima petih i sedmih razreda, tako da svaki učenik viših razreda dobije svoj tablet, dok će učenici prvih razreda dobiti po jedan tablet na njih četvero. Tableti koji ostaju u školi čuvat će se u ormarićima za koje još nema informacija kada će stići. – otkrio je Horvat.

Uz tablete, osiguran je i internet.

– Također je stiglo i 160 internetskih SIM kartica, ostatak se još čeka. Na njima je uključeno 2,5 GB internetskog prometa mjesečno, koji će služiti umjesto pristupa internetu putem wi-fi mreže u školi. S time da se promet za aplikacije izdavača vodi kao besplatan, što znači da neće trošiti taj paket od 2,5 GB.

Prije uporabe potrebno je pripremiti tablete.

– Trenutno učitavam tablete u MDM (Mobile Device Management) sustav te postavljam početne postavke. Nakon toga slijedi dodjela SIM kartica svakom tabletu i na kraju podjela tableta učenicima.

Važno je naglasiti da učenici i njihovi roditelji preuzimaju odgovornost da će tablet na kraju školske godine vratiti čitav i bez oštećenja.

– Obveze učenika nakon preuzimanja tableta bit će odgovorno se odnositi prema dobivenom uređaju. Roditelji se potpisom dokumenta za preuzimanje obavezuju nadoknaditi štetu u slučaju gubitka, uništenja ili oštećenja tableta, te na vraćanje tableta na kraju školske godine. Dakle, isti princip kao i s dobivenim udžbenicima. – zaključio je.

Vezano

Komentari su zatvoreni.