Matija Fortuna dirigira Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom

Foto: Lisinski.hr/Goran Kovacic/PIXSELL

Večeras će se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održati drugi po redu koncert Zagrebačke filharmonije za Muzički akademiju Zagreb pod ravnanjem Križevčanina Matije Fortune. Prvi od dva koncerta bio je u utorak pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija.

Početak je zakazan za 19:30 sati, ulazak je besplatan, a ulaznice se podižu na blagajni Zagrebačke filharmonije.

Po završetku generalne probe, zamolili smo maestra Fortunu da nam kaže nekoliko riječi o večerašnjem koncertu, ujedno trećem koncertu Zagrebačke filharmonije na kojem on dirigira.

„Na koncertu nastupaju solisti zagrebačke Muzičke akademije koji su bili najbolji na audiciji te su nagrađeni nastupom na ovom koncertu sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Velika mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Muzičku akademiju na ovakvom lijepom i velikom događaju“, rekao je Fortuna za Križevci.info.

Solisti su rogist Valentino Buić, bariton Jurica Jurasić Kapun, violinistica Eva Šulić i pijanist Jan Niković.
Pozvavši sve zainteresirane na večerašnji koncert Muzičke akademije, maestro je ujedno iskoristio priliku da pozdravi sve Križevčane i pozove ih na još jedan koncert.

Naime, sljedećega petka, 24. siječnja u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji održat će se koncert „Doba romantičara“, gdje će pod njegovim ravnanjem Simfonijski orkestar Muzičke akademije izvesti simfonijsku pjesmu Richarda Straussa Till Eulenspiegel te Brahmsov Koncert za violinu i orkestar u D-duru uz solista Marka Grazianija. U povodu prošlogodišnje 200. obljetnice rođenja hrvatskog skladatelja Vatroslava Lisinskog, orkestar će izvesti i Uvertiru iz prve hrvatske opere Ljubav i zloba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.