Ove tri mlade žene tijekom listopada su iz fondova EU izvukle preko 26 milijuna kuna

Nerijetko se u medijima može čitati o uspjehu Grada Križevaca u povlačenju sredstava iz fondova EU. Tom uspjehu doprinosi i privatni sektor te križevačka tvrtka IC Consulting d.o.o. koja je tijekom listopada za svoje klijente uspješno povukla preko 26.000.000,00 kuna europskog novca.

Naime, ovih su dana konačno stigli rezultati natječaja “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)”. Podsjetimo se, oko ovog se natječaja svojevremeno podigla velika prašina u medijima nakon što je po otvaranju 28. kolovoza 2018. bio otvoren punih 35 sekundi.

Mediji su tada spomenuti natječaj nazvali „najbrži prst“ što je potaklo veliku raspravu oko toga trebaju li se sredstva iz fondova EU dodjeljivati najbržim prijaviteljima ili najkvalitetnijim projektima. Nakon pritiska javnosti natječaj je poništen te je krajem 2018. godine otvoren novi. Prijave su se ovog puta zaprimale mjesec dana nakon čega se svih 1300 pristiglih projekata ocjenjivalo i rangiralo prema osvojenim bodovima i kvaliteti. Za izradu čak 36 projektnih prijedloga kojima su odobrena sredstva zaslužan je upravo IC Consulting d.o.o.

„Jako smo ponosne što nam je baš na ovom natječaju prošlo čak 36 projekata. Posebno nam je drago i zbog naših klijenata koji će nakon puno muke i uloženog vremena napokon moći utrošiti spomenuta sredstva na nabavu opreme ili softvera kojima će osuvremeniti svoje poslovanje.“ – kažu iz IC Consultinga.

No, uspjeh tu ne staje. Tvrtka je nedavno nominirana za najbolji startup u RH te iza sebe ima preko 130 uspješnih projekata, 88 milijuna kuna projektnog portfolija i bazu od 80 klijenata. Iza imena IC Consulting d.o.o. stoje direktorica Ines Car, Ivana Pavišić Horvat i Lucija Dugalija. Ove tri mlade djevojke već su pokorile Križevce, Koprivnicu i Zagreb gdje imaju otvorene urede a trenutno su u fazi širenja i na tržište Srbije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.