Održana konferencija za medije uoči sjednice Gradskog vijeća

Jučer je s početkom u 11 sati, u prostoru Gradske uprave održana konferencija za medije uoči nadolazeće sjednice Gradskog vijeća. Tema konferencije bila je satkana od proračuna i stavaka koji sadrži za sljedeću godinu, a između ostalog i kako će ova godina završiti. Proračun za 2020. godinu iznosit će 125.901.690,00 kuna, za 2021. godinu 112.583.300,00 kuna te za 2022. godinu 113.453.050,00 kuna.

Konferenciju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća, Marko Katanović te se osvrnuo na 20. sjednicu Gradskog vijeća koja sadrži 21. točku, a pretežno se tiče infrastrukture u gradu. Napomenuo je 5 aktivnih gradilišta – izradu atletske staze u kojoj bi I faza trebala biti gotova do kraja ove godine, dok nastavak slijedi u 2020., za rekonstrukcije ulica M. Kiepacha i A. Šenoe očekuje se završetak radova po završetku 2019. godine, dok se također dotaknuo i parka Franje Tuđmana i spomenika braniteljima te energetske učinkovitosti na dječjem vrtiću Križevci.

U cilju je da se u proračunu osiguraju sredstva za daljnje ulaganje u infrastrukturu, kako u urbanom, tako i u ruralnom dijelu – jer kako i gradonačelnik i predsjednik Vijeća napominju – selo je jednako važno koliko i grad, stoga samim time žele uložiti u obnovu crkava i vatrogasnih domova, ( 6.000.000,00 kuna je izdvojeno za DVD Carevdar).

Gradonačelnik Rajn, prvotno je izrazio zadovoljstvo što svi politički akteri djeluju i pružaju podršku smjeru u kojem Gradska uprava gleda, naglasio je kako žele da se građanstvo maksimalno uključi u djelovanje, jer se sve radi za dobrobit građana. Osvrnuo se na sakralne objekte, ali i na infrastrukturu i dokumentaciju koja se kroz ovu godinu pripremala kako bi sljedeće godine gradnja bila aktivna, nadovezavši se time na spoj budućeg nadvožnjaka i samu transformaciju južnog dijela grada. Uz rekonstrukciju južnog dijela grada, spomenuo je i proširenje aktualnog skate parka – nadodavši time kako se osluškuje mlađe građanstvo i kako se radi na poboljšanju uvjeta kako bi se mladi socijalizirali kroz sport.

Gradonačelnik je spomenuo stavku obrazovanja, naglasivši time koliko je bitno ulagati u mlado građanstvo, a samim time se osvrnuo na to da Grad Križevci od ove godine stipendira studente deficitarnih zanimanja u nadi da će se svi po završetku faksa uspješno snaći na tržištu rada. Također je spomenuo i STEM praktikume, odnosno jedno od sufinanciranih stavki kojima će Grad pomoći sljedeće godine kako bi se podrška usmjerila prema nastavnoj aktivnosti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.