Akcija sadnje stabala u Ulici Ivana Gundulića i Cvjetnoj ulici 25. i 26.10.2019.

 

Grad Križevci i ove godine nastavlja s akcijom sadnje stabala. Prošle godine su tako posađena nova stabla u Istarskoj ulici, Ulici Drage Grdenića te Ulici Ante Starčevića. Ove godine sadnja će se odvijati u Ulici Ivana Gundulića i Cvjetnoj ulici. Akciji se pridružuje i Inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ koja se organizira i provodi na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini.

Cilj Inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila. Sadnice za sadnju u Ulici Ivana Gundulića i Cvjetnoj ulici osigurao je Grad Križevci.

Uz sadnju u navedenim ulicama, Inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ će posaditi i jednu sadnicu na dječjem igralištu na Crnom putu. Inicijativi su se pridružile odgojno-obrazovne ustanove i više udruga s područja Križevaca. Za sve sudionike Inicijativa je osigurala grah i piće u prostorijama Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci u 14h u petak i subotu.

Ovom prilikom pozivamo građane da se pridruže i odazovu akciji te da ponesu alat za sadnju ukoliko ga imaju, oni koji nemaju moći će koristiti alat Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci.
Akcija sadnje drveća u Ulici Ivana Gundulića i Cvjetnoj ulici će se odvijati 25. i 26.10.2019. u periodu od 10:00 do 14:00 sati. Tijekom sadnje bit će prisutne stručne osobe koje će građane usmjeravati gdje i na koji način saditi kako bi se sve odradilo prema pravilima struke i kako bi sadnja bila uspješna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.