Otvorena 12. izložba sakralnih motiva “Molitva sv. Marku Križevčaninu”

U prostorima Križevačkog likovnog kruga otvorena je 12. po redu izložba sakralnih motiva sv. Marku Križevčaninu, izložbu tradicionalno organizira KLK uz potporu župe sv. Ane Križevci i Grada Križevaca. Autori su svoja slikarska djela slali iz cijele Hrvatske pa tako prostor krase slike iz Durđevca, Zagreba, Koprivnice, Novigrada Podravskog, Delova, Novog Marofa, Brezničkog Huma, V. Bukovca, Rakovice, Plitvica, Popovače, Stubičkih Toplica i Šentjura (Slovenija).

Gospođa Zdenka Vrabec srdačno se zahvalila svima, Gradu Križevcima, Zoranu Homenu ali i svim izlagačima koji svoje talente i ljubav prenose na platno i što u konačnici biva jedna prekrasna izložba.

Ispred Grada Križevaca, u ime gradonačelnika Maria Rajna, svim prisutnima obratio se pročelnik UO za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel koji je rekao kako se kroz ovakav rad i doprinos zajednici njeguje prijateljstvo unutar i van granica Križevaca i Hrvatske. Pohvalio je radove slikara te im je čestitao na iznimnom uspjehu koji svake godine odjekuje u sve većem tonu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.