Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica svečano proslavilo 80 godina djelovanja

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica obilježilo je u subotu, 24.kolovoza 2019., 80 godina utemeljenja i humanog rada, a glavna svečanost održana je, nakon svete mise, u Donjoj Glogovnici. Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici vatrogasnih ustanova i udruga s područja naše županije, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i Slovenije.

Pozdrave je svima uputio i dobrodošlicu poželio, Stjepan Peršin dok se u ime Društva gostima obratio predsjednik Dragan Škara. Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel obratio se u ime glavnog pokrovitelja i kao izaslanik gradonačelnika Marija Rajna, naglasivši kako se u posljednje vrijeme mnogo govori o volonterizmu kao potrebnom i poželjnom, a zaboravljajući pritom vatrogasce koji već niz desetljeća žive i rade upravo volonterizam, plemenitost, pomažući očuvanju imovine, života, ali i svih ostalih vrijednosti.

Čestitajući na ovom velikom jubileju, pročelnik im je zahvalio na svemu što čine, istaknuvši kako će i nadalje imati podršku Grada. U ime Koprivničko-križevačke županije čestitke je uputio zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je svoje zadovoljstvo radom, ne samo DVD-a Glogovnica, već svih vatrogasaca, istaknuo i saborski zastupnik Branko Hrg.

U ime vatrogasaca govorili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci i potpredsjednik Županijske VZ Ivan Matosović. Ovom su prigodom, dodijeljene zahvalnice i plakete zaslužnim vatrogascima, kao i onima koji podržavaju njihov rad, a plaketu i zahvalnicu koju je dobio Grad Križevci, preuzeo je pročelnik Sandro Novosel.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.