Poziv za iskaz interesa za obavljanje djelatnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Križevaca

Grad Križevci objavljuje ovaj Poziv u svrhu ispitivanja interesa subjekata za obavljanje djelatnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za najviše 40 djece od 1. do 3. godine života, odnosno za izvođenje programa jaslica, kao i očekivanja potencijalnih prijavitelja od Grada Križevaca za sufinanciranje edukacija, zakupa prostora/zemljišta i dr., a sve ponajprije s ciljem pridonošenja povećanju broja djece koja pohađaju jaslički program.

Na ovaj Poziv svoj iskaz interesa mogu dostaviti ustanove, trgovačka društva, obrti i udruge, kojima je u temeljnom aktu upisana djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja.

Zainteresirani prijavitelji svoj iskaz interesa dostavljaju uz ispunjeni Obrazac koji se nalazi u prilogu Poziva, do 20. rujna 2019. godine, na adresu elektroničke pošte drustvene@krizevci.hr, ili u zatvorenoj omotnici koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu prijavitelja s naznakom „Iskaz interesa za obavljanje djelatnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Križevaca“ poštom ili neposredno dostavom na adresu:

Grad Križevci
Ivana Zakmardija Dijankovečkoga 12
48260 Križevci

Poziv za iskaz interesa za izvođenje programa jaslica_18072019

Obrazac Poziva za iskaz interesa za izvođenje programa jaslica_Grad Križevci_07_2019

Objava ističe 21.09.2019. u 01:00:00!

Vezano
2 komentara
  1. Marija piše:

    Hvale vrijedne aktivnosti oko hitnog rješavanja problema na temu dječjih vrtića-jaslica jer ruku na srce to bi trebao biti prioritet za svaki grad.Nesmije se dogoditi da roditelj ne može svoje dijete smjestiti u jaslice-vrtić, već ga prepušta “dadiljama” koje su u poodmaklim godinama i još bi trebali biti sretni da ih pronađu.Kako takvi roditelji mogu svoj posao obavljati odgovorno- ležerno dok su stalno pod stresom misleći kako će zateći situaciju doma.Zato, svakako treba pomoći zainteresiranim za ovu djelatnost da se problem čim prije riješi.Ima grad dovoljno slobodnog prostora.

    1. Karmen piše:

      Dakako da je hvalevrijedan poziv, no, otvara se tu niz pitanja:
      1. Na kojoj lokaciji bi se vrtić/jaslice gradio ili što već?
      2. Hoće li Grad povisiti subvenciju za djecu koja će pohađati taj vrtić/jaslice i ostalim vrtićima koji nisu u vlasništvu Grada?
      3. Hoće li gradski oci konačno shvatiti da je ulaganje u djecu dugoročno isplativo jer je subvencija katastrofalno niska pa vrtići čiji osnivč nije Grad imaju niz problema koji proizlaze iz niske ekonomske cijena?
      4. Hoće li Grad izjednačiti privatne i gradski vrtić jer svi, bez obzira na osnivača tom istom Gradu podnose milijon izvješća kako bi opravdali njihovu subvenciju, a za te vrtiće izrazito malo brinu.
      5. Kako Grad misli vratiti buduće ulaganje eventualnih budućih investitora?
      Samo da podsjetim, privatnik ne može i me smije raditi s gubitkom. Osim toga, a svakako i najvažnije od svega svaki vrtić treba osigurati uvjete da toj djeci ništa ne nedostaje… od ljudi koji rade s njima (plaće i materijalna prava zaposlenika), prehrana za djecu, razni režijski troškovi (vrtići plaćaju industrijsku struju, vodu i ostalo), komunapni doprinosi, obveze kao što su sanitarne knjižice za zaposlenike, higijenski minimum, zaštita na radu, zaštita od požara, davanja na A testove koji se ponavljaju svakih godinu dana, održavanja i servisiranja raznih sustava, HACCAP sustav i sl.), treba se uskladiti s DPS-om koji je vrlo rigorozan i zahtjeva ogromna ulaganja.
      Velik dio novca se ponovno vraća u gradski proračun kroz porez na dobit, prireze i poreze zaposlenika i sl…
      Dakle, treba Grad nešto više ponuditi od lijepih riječi i vrlo nedefiniranog poziva koji privatnicima ne izgleda suviše privlačno jer znaju da tu nema previše kruha, jedva da ima pokoja mrvica.

Komentari su zatvoreni.