Svečano obilježena 45. obljetnica NK “Viktorija” Vojakovac

Dana 24. rujna 1974. godine održana je osnivačka skupština Nogometnog kluba Viktorija Vojakovac, a kojega je tada bila inicirana od strane učitelja Vladimira Vukojevića te tadašnjeg SIZ-a fizičke kulture. Upravo je Vladimir Vukojević bio i prvi predsjednik kluba, koji je tu dužnost obnašao nekoliko mandata.

Tim povodom u ponedjeljak je svečano obilježena 45. obljetnica osuntka te kontinuiranog djelovanja. Puno toga se izdogađalo u tih 45 godina, a vjerujemo da je najvećih uspjeh klub doživio 2004. godine kada je u finalu županijskog kupa momčad Viktorije svladala Koprivnicu i plasirala se među 64 najbolje ekipe u Hrvatskoj. Drugi uspjeh je svakako bio 2007. godine kada je ostvaren plasman u 1. ŽNL. Danas se Viktorija natječe u 2. ŽNL i bila je na korak do ponovnog povratak u viši rang, ali vjerujemo da je to cilj u narednoj sezoni.

U sklopu proslave odigrani su susreti limača i pionira Viktorija sa vršnjacima Prigorja iz Svetog Petra Orehovca. Nakon toga uslijedio je seniorsko-veteranski dio u kojemu su snage odmjerili seniori Viktorije, veterani Viktorije i Mladost Carevdar.

U susretu Viktorije i Mladosti uspješnija je bila domaća postava koja je slavila rezultatom 3:2. Strijelci su bili Valentino Gudić, Sovar i Miklečić, dok je za Mladost dva puta poentirao Stvorag. Utakmica veterana i Viktorije i Mladosti završio je bez pobjednika rezultatom 1:1, strijelici su bili Vjekoslav Podolski za domaćina, a za Carevdarčana je ponovo pontirao Stovrag.

U susretu dviju generacija Viktorije na samom kraju susreta slavila je mlađa postava, a za koju su zabili Husajna, Božović, Žarko Bastašić i Manjić. Susrete su sudili Ivan Bukovčan i Dejan Švagelj. Svečanost je uveličao i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, koji su čestitali Viktoriji na dugogodišnjem i uspješnom radu te izrazili nadu da će se nogomet i dalje razvijati u Vojakovcu. Proslava je nastavljena prigodnim druženjem u popularnoj Barutani.

Za Mladost su nastupili: Ninković, Sakač, Žajgar, Jurčević, Gudec, Balić, Valec, Sokolić, Kraljić, Jakopović, Stovrag, Belužić A., Belužić D, Međimorec i Lasić. Trener je Mirko Sokolić.
Za seniore Viktorije nastupili su: Bastašić N., Štefojić, Miklečić, Ostojić, Mijić, Sovar, Manjić, Božović, Bastašić Ž., Gudić V., Gudić A., Husajna. Trener je Zlatko Žunić.
Za veterane Viktorije nastupili su: Bradić, Hunjak Đ., Majdak, Bošković, Vitanović, Mikulić, Pavon, Podolski K., Srbljinović, Pavlović, Žunić, Podolski V.

Vezano

Komentari su zatvoreni.