FOI-jev PITUP Centar Križevci seli u moderno opremljen prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka

Stručni studij Fakulteta organizacije i informatike Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) koji se, osim u Varaždinu, Sisku i Zaboku, posljednjih 12 godina provodi i u Križevcima, od iduće akademske godine 2019./2020. seli u novi moderniji prostor. Fakultet je posljednjih mjeseci razvio vrlo kvalitetnu suradnju s Razvojnim centrom i tehnološkim parkom Križevci te slijedom toga sklopio ugovor o korištenju novoopremljenog i modernog prostora Centra na adresi Franje Tuđmana 20 u Križevcima.

Radi se o prostoru koji se nalazi unutar novoobnovljenog objekta bivše vojarne Stjepan Lacković u centru grada, a kojim upravlja Razvojni centar i tehnološki park Križevci. Postignutim dogovorom, Fakultet organizacije i informatike će za potrebe provođenja nastave na stručnom studiju PITUP koristiti nekoliko suvremeno opremljenih dvorana za predavanja, provođenje ispita te za sastanke. Uz sve to, FOI će moći koristiti i zajednički izložbeni prostor, recepciju, kafić i dr.

Studentima FOI-jevog stručnog studija, ali i nastavnom osoblju time će se znatno poboljšati kvaliteta uvjeta u kojima se nastava održava, a bit će stvoreno i inovativno poslovno okruženje u kojem će se direktno moći povezati akademski i gospodarski sektor, što je i jedan od strateških ciljeva FOI-ja. Suradnja tih dvaju sektora je ključna u unapređenju nastavnog procesa jer se njihovim povezivanjem stvaraju osnove za poboljšanje znanja, vještina i poslovnih kompetencija studenata, što im je ključno za uspješan ulazak na tržište rada.

Tridesetak poduzetnika, čija su poduzeća smještena u prostor ovog razvojnog poduzetničkog centra, od sada će moći ostvariti direktnu komunikaciju sa studentima, a njihova će poslovna iskustva kroz brojna pozvana stručna predavanja studentima dati bolji uvid u svijet poduzetništva. Obzirom da se student na ovom studiju osposobljava za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem IKT-a te ih se potiče na stvaranje novih poduzetničkih pothvata, blizina i direktna suradnja s Razvojnim centrom Križevci omogućit će im razmjenu znanja, iskustva i vještina s mnogim gospodarstvenicima, što će ih poticati da jednog dana razviju i svoj vlastiti posao.

Podsjetimo, preddiplomski stručni studij PITUP (Primjena informacijske tehnologije u poslovanju) izvodi se u trajanju od tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS bodova, kako bi stekli naziv stručnog prvostupnika/prvostupnice poslovne informatike.

Više o stručnom studiju PITUP potražite na www.foi.unizg.hr, a više informacija Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci potražite na www.rctp.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.