Najava: 10. Županijska likovna kolonija

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i u organizaciji županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u nedjelju 16. lipnja 2019. godine održat će se jubilarna 10. Županijska likovna kolonija.

Za ugodan boravak sudionika i gostiju brinuti će se članovi obitelji Karlovčan i domaćini, članovi udruge “Peski-Art Đurđevac.

Program:

  • 09,00    sati okupljanje sudionika na Etno imanju obitelji Karlovčan u mjestu Brodić
  • 09,30    svečano otvorenje likovne kolonije i doručak
  • 10,00 – 15,00  radni dio likovne kolonije
  • 15,00    provizorna izložba nastalih radova, zatvaranje likovne kolonije, podjela Zahvalnica, ručak i druženje

Na otvorenju likovne kolonije naj-učenica Osnovne škole Ferdinandovac Lana Bečaj prezentirat će svoj literarni uradak s kojim je pobijedila na natječaju Koprivničko-križevačke županije. U isto vrijeme domaćini priređuju i natjecanje u kuhanju “Fiša” kojeg će sudionici moći degustirati, kao i pečenu dravsku ribu.

Prilikom održavanja likovne kolonije u ovom malom živopisnom mjestu Bodić slavi se Blagdan Sv. Vida, zaštitnika mjesta, te župa sv. Ferdinanda kralja i Općina Ferdinandovac organiziraju biciklističko hodočašće s polaskom u 10,00 sati ispred crkve u Ferdinandovcu i odlazak na Brodić gdje će se u 11,00 sati održati sveta misa. Hodočasnici će nakon mise nastaviti druženje i razgledavanje na Etno imanju obitelji Karlovčan te druženje i razgledavanje rada umjetnika.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.