Zabava za djecu: Nova dječja igrališta u sedam križevačkih naselja

U križevačkim selima Lemešu Ravenskom, Dijankovcu, Bojnikovcu, Ivancu Križevačkom, Erdovcu, Apatovcu i Podgajcu postavljena su nova dječja igrališta. Pogledajte kako se sviđaju djeci!

Apatovec

Na veliku radost roditelja, a pogotovo njihovih mališana, u sedam križevačkih naselja osvanula su prekrasna dječja igrališta. Igrališta je financirao Grad Križevci kako bi potvrdio svoj status „Grad – prijatelj djece”. Tako su po prvi puta dječja igrališta dobili stanovnici i djeca u Lemešu Ravenskom, Dijankovcu, Bojnikovcu, Ivancu Križevačkom, Erdovcu, Apatovcu i Podgajcu.

Pitali smo naše učenike kako im se čine nova igrališta.

– Na igralištu imamo tobogan, klackalicu, ljuljačke i kornjaču za njihanje, još trebaju stići klupe i možda vrtuljak. Djeca su oduševljena, mi veći pokušavamo biti što oprezniji kad ima manje djece. Kornjači smo dali ime Korny! – rekla je Leona Capek iz Bojnikovca.

– Jako nam se sviđa dječje igralište. Često se idemo sa prijateljicama igrati tamo. Jako nam je zabavno. Imamo ljuljačke, tobogan u sklopu kućice, uže za penjanje i klackalicu. Od svega najdraže su nam ljuljačke. – ispričale su nam svoje doživljaje oduševljene sestre iz Ivanca Križevačkog Jelena i Ksenija Bukovčan.

Ivanec

– Igralište za sada ima vrtuljak i dva konjića za njihanje. Dobit ćemo još i nogometno igralište. Sviđa mi se sve što imamo, ali voljela bih kad bismo dobili i klackalicu, tobogan i ljuljačke. – dojam je Jelene Gudić iz Lemeša Ravenskog.

– Igralište je jako lijepo i jako nam se sviđa. Sada se imamo gdje naći sa prijateljima gdje se možemo lijepo igrati svi zajedno.  – ispričali su nam svoje dojmove braća Marko i Florijan Rešetar iz Erdovca.

– Meni se igralište jako sviđa. Na igralištu imamo klackalicu, tobogan, ljuljačke i uže za penjanje. Svaki vikend idem na igralište sa prijateljicama i jako nam je zabavno. Jako sam sretna što smo ga dobili i što napokon imamo svoje mjesto za igru. – rekla nam je Dorotea Novak iz Apatovca.

Sada najmlađi sedam križevačkih naselja imaju svoja mjesta gdje bezbrižno mogu provoditi vrijeme uz igru, zabavu, smijeh i veselje.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.