U srijedu u Gradskoj knjižnici predstavljanje zbirke kratkih priča Pere Budije

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva na promociju knjige “Uspavanka za Vjeru B.” autora Pere Budije, koja će se održati u srijedu, 22. svibnja 2019. u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice s početkom u 19 sati. Autorovu prvu zbirku kratkih priča predstavit će kolumnist, glazbeni kritičar i novinar Branimir Pofuk, a sudjeluju još izvršni urednik izdanja dr.sc. Ivan Peklić i Tomislav Hrebak koji će pročitati nekoliko kratkih priča.

U glazbenom dijelu programa sudjeluju učenici Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima Dora Marin i Dominik Arki, gitara. Spomenimo još da je nakladnik izdanja križevačka izdavačka kuća Veda. Ulazak na promociju je slobodan.

Pero Budija rođen je 1951. na otoku Viru. Ekonomist je po zvanju, umirovljenik po zanimanju. U Križevcima živi od 1981. godine. Piše odavna mada je dosada objavio malo toga. Možda je tek spomena vrijedno da je dugogodišnji suradnik portala Križevci.info, za koji je pisao mjesečne kolumne. Jednom je na republički natječaj poslao kratku priču „Ostati mlad” i (s još dvojicom autora) osvojio zlatnu medalju.

U mladosti vrhunski sportaš, hrvatski prvak, rekorder i jugoslavenski reprezentativac na dugim prugama, medalje, pehare i diplome spremio je u garažu. Priče koje ste pročitali napisao je tijekom zadnjih desetak godina, bez pretenzije da bi osvojio medalje, tek kao želju da zabilježi jedno vrijeme, ljude, običaje, svakidašnjicu. Priče uranjaju u vrijeme njegova najranijeg djetinjstva (na Viru), srednje škole u Zadru i fakulteta i sporta u Zagrebu. Upravo zbog tog razloga smatra se Viraninom, Zadraninom, pomalo Zagrepčaninom i Križevčaninom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.