Prvo izdanje Križevci Gastro Festa nadmašilo sva očekivanja

Preko 800 posjetitelja okupilo se u subotu, 11. svibnja na prvom Križevci Gastro Festu posvećenom promociji junetine i domaćih proizvođača junetine.

Posjetitelji su mogli uživati u raznim jelima pripremljenim od hrvatske junetine brenda „Hrvatska junetina Udruge Baby Beef“ koju je pripremao jedan od najboljih kuhara, David Skoko. U ponudi su bili i prilozi prigorskoga kraja, križevačka vina, craft pive i kokteli, a za dobru atmosferu pobrinula se kantautorica Romana Orešnik Mlinarić te na kraju Tamburaški sastav Zlatni dečki.

Svoje zadovoljstvo ovako velikim odazovom istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako je ovo prva ovakva manifestacija koju je Grad Križevci organizirao te kako je tendencija da se pretvori u tradicionalnu manifestaciju.

Predsjednik Udruge Baby Beef Darko Celovec zahvalio je na podršci gradu te kuharu Davidu Skoki što je prihvatio poziv da promovira našu gastronomiju dok je sam kuhar David Skoko istaknuo kako je u ponudi bilo krasno odležano meso koje su prikupili članovi Udruge Baby Beef.

Uoči gastro dijela održana su zanimljiva i stručna predavanja pa su tako posjetitelji mogli čuti o utjecaju hranidbe na kvalitetu mesa koju je prezentirao dr.sc. Dejan Marenčić, potom je predsjednik Udruge Baby Beef Darko Celovec predstavio brend „Hrvatska junetina Udruge Baby Beef“, a set predavanja zaokružen je predavanjem kuhara Davida Skoke koji je govorio o dozrijevanju i odležavanju mesa.

Sponzori manifestacije bili su najveći partner Udruge Baby Beef i branda „Hrvatska junetina Udruge Baby Beef“ PIK VRBOVEC, KTC d.d. Križevci, Agro – Vet d.o.o., te Podravka d.d., a organizatori Grad Križevci, Udruga Baby Beef i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.