Ministarstvo državne imovine darovalo zemljište za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina

Ministar državne imovine Goran Marić i biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjor Vjekoslav Huzjak potpisali su Ugovor o darovanju zemljišta na prostoru bivše vojarne kojim Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine daruju Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji zemljište za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina.

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn, župnik župe sv. Ane preč. Stjepan Soviček te župan Darko Koren, a svoje zadovoljstvo ovim potpisivanjem ugovora istaknuo je biskup Huzjak: „Mi danas ovim potpisom otvaramo mogućnost da se realizira plan da napravimo svetište sv. Marka Križevčanina što je on kao svetac zaslužio da bismo se mogli razvijati, ne samo u vjerskom smislu jer svetište nije samo mjesto gdje ljudi dolaze, gdje hodočaste, gdje se sastaju već je svetište jedan magnet koji privlači puno toga uz sebe i omogućuje da se i druge stvari razvijaju.

Zadovoljstvo je istaknuo i ministar Marić koji je naglasio kako je riječ o zemljištu veličine 27.000 metara kvadratnih i ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna: „Posebice me veseli što ćemo ovim ugovorom stvoriti pretpostavke za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina, čovjeku posebne nadarenosti za opće i zajedničke vrijednosti kršćanske vjere i kulture.“

Ujedno je dodao kako će ovo biti prvo svetište prvog sveca u Hrvatskoj i istaknuo nadu da je to uvod u gradnju i drugih svetišta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.