Marina Novosel nova predsjednica Gradskog puhačkog orkestra Križevci

U subotu, 6. travnja 2019. godine u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci održana je redovna izborna skupština Gradskog puhačkog orkestra Križevci, na kojem je za novu predsjednicu izabrana Marina Novosel, magistra muzike i profesorica klarineta, dok je funkciju novog tajnika preuzeo Juraj Nikolić, magistar kemije i doktorski student te istraživač na Institutu Ruđer Bošković.

Novoizabrano vodstvo zahvalilo je na podršci i najavilo kako žele nastaviti graditi odnose s drugim udrugama i orkestrima, domaćim i međunarodnim, koje su započete u prethodnim godinama te su istaknuli važnost mlađih
članova orkestra, kojih je trenutno sedam, dok je punoljetnih članova ukupno 29.

Gostovanja na međunarodnom festivalu orkestralne glazbe u Sloveniji navedena su kao izvrstan primjer međunarodne suradnje s Pihalnom godbom Laško, koji promovira razmjenu iskustava u području skupnog muziciranja.

Skupštinu o provedenim aktivnostima i radu udruge u 2018. godini izvijestila prethodna predsjednica udruge Andrea Višak, navevši ukupno 19 nastupa, od čega 17 nastupa u Križevcima, jedan nastup u Petrinji te gostovanje na međunarodnom festivalu orkestara u Laškom, Slovenija.

Od realiziranih projekata istaknuti su već tradicionalni godišnji koncert, organizacija POOHfesta koji je ugostio orkestre Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Koncert Fúvószenekara Magán Zeneiskola Makó iz mađarskog grada Makó te Limenu glazba i mažoretkinje Grada Vrbovca.

Planom rada orkestra za ovu godinu predviđeno je najmanje 14 nastupa, od čega barem dva cjelovečernja koncerta u Križevcima, gostovanje Orkestra Smokvica, Korčula na prvom dijelu POOHfesta 2019. u travnju te Pihalne godbe Laško na drugom dijelu festivala u lipnju u sklopu Križevačkog velikog spravišča. Od višednevnih gostovanja, planira se gostovanje na Korčuli u rujnu, a orkestar se ove godine revijalno predstavio na županijskoj smotri u Virju.

U prošloj godini orkestar je uprihodio ukupno 81.952,63 kune, dok su rashodi iznosili 72.702,64 kune. Financijskim planom za ovu godinu predviđeno je uprihoditi 81.500,00 kuna. Predsjednica Novosel istaknula je da je Ministarstvo kulture za ovogodišnji POOHfest – međunarodni festival puhačke glazbe već odobrilo 20.000,00 kuna, a na istoj razini je planirana i potpora za festival iz gradskog proračuna.

Tijekom prošlogodišnjeg gostovanja orkestar iz Makóa pozvao je križevački orkestar na gostovanje u Mađarsku na međunarodni festival puhačkih orkestara koji se planira održati 2020. godine, što je vodstvo orkestra prihvatilo.

Novi upravni odbor udruge, uz predsjednicu Novosel i tajnika Nikolića, čine Andrea Višak, Jelka Vukobratović, Matea Habuš, Mihaela Perović i Krešimir Prevarić, dok je za novi mandat reizabran stari nadzorni odbor u sastavu Branka Špoljar, Leon Hegedić i Matija Čupen.

Na skupštini je također potpisan ugovor o korištenju učionica i instrumentarija Glazbene škole Alberta Štrige Križevci između Glazbene škole i Gradskog orkestra, kojim se regulira korištenje učionica udaraljki i udaraljkaškog instrumentarija smještenih u prizemlju zgrade Hrvatskog doma, za potrebe održavanja proba Gradskog puhačkog orkestra.

Vezano

Komentari su zatvoreni.