Tea Hatadi nova ravnateljica Gradskog muzeja Križevci

Gradsko vijeće Grada Križevaca je na jučerašnjoj sjednici donijelo rješenje o imenovanju ravnateljice Gradskog muzeja Križevci, kojim će tu dužnost u narednom četverogodišnjem razdoblju obnašati Tea Hatadi, profesorica likovne umjetnosti i multimedijalna umjetnica iz Zagreba, rodom Križevčanka.

U obrazloženju Odbora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Križevaca stoji da je Hatadi ispunila propisane uvjete natječaja i podnijela najkvalitetniji, najtemeljitiji i najodrživiji program koji je stručno i profesionalno prezentirala. Nova ravnateljica će početi s radom početkom svibnja.

Kako neslužbeno doznajemo, na ovaj natječaj za ravnatelj/icu Gradskog muzeja Križevci zamolbe su poslali i dosadašnja v.d. ravnateljice Gradskog muzeja Lana Okroša Rožić, nekadašnja zaposlenica Gradskog muzeja i bivša ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Melita Habdija te nekadašnji ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Križevci Zdenko Balog iz Križevaca.

Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. (foto: R.Matić)

Tea Hatadi rođena je 1980. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je nastavila doktorski studij iz slikarstva. Kao CEEPUS-ova stipendistica od 2003.-2005. studirala je dva semestra na VŠUP u Pragu u slikarskom studiju i ateljeu K.O.V. Godine 2010. boravi na rezidenciji KulturKontakt Austria u Beču i Kunstenaarlogies u Amersfoortu, NL. Članica je HDLU-a i HZSU-a.

Svoj rad predstavila je na desetak samostalnih i preko četrdeset skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Nizozemskoj, Engleskoj, Austriji i Češkoj. Za svoj rad koristi različite medije koji čine kompleksnije prostorne i site specific instalacije. Radila je kao voditeljica Galerije PM i Galerije Prsten u HDLU od 2012. do 2015. Samostalna je multimedijalna umjetnica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.